Haberler

Balıkesir: Erdek Belediyesi, Norm Kadro Yasasının İptali İçin Danıştay'a Dava Açtı

Balıkesir'in Erdek Belediyesi, norm kadro yasa tasarısının iptali için Danıştay'a dava açtı.

Yeni yürürlüğe giren ve belediyelerdeki personel sayısına kısıtlama getiren yasanın, yeniden düzenlenmesi için Erdek Belediyesi tarafından Danıştay'da dava açıldı. Halen 220 işçi ile 80 memurun görev yaptığı ve yaz aylarında nüfusu 250 bini geçen Erdek Belediyesi'nde, yeni yasayla birlikte kadro sayısının 82'ye düşürülmesi gerekiyor. Norm kadro yasasının belediyeleri olumsuz etkileyeceğini iddia eden Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, personel sayısından dolayı sıkıntı yaşayacaklarını söyledi.

Kış aylarında nüfusun 15 bin kişi olmasına rağmen, yaz aylarında bu sayının 250 bini geçtiğini hatırlatan Başkan Sarı, "Yaz aylarında çok fazla şekilde artan nüfusa, yasada bize emredilen sayıda personelle hizmet vermemiz çok zor. Bu kadar personelle Erdek gibi büyük bir turizm merkezinde ne kadar hizmet yapılabilir? Umut ediyorum açtığımız davadan bizim açımızdan olumlu bir karar çıkar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title