Haberler

Balıkesir: Erdek Belediyesi İşçileri, İşe İade Davası Açtı

Norm Kadro Yasası nedeniyle işten çıkartılacak olan Erdek Belediyesi çalışanı 73 geçici işçi, işe iade için Erdek Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Norm Kadro Yasası nedeniyle işten çıkartılacak olan Erdek Belediyesi çalışanı 73 geçici işçi, işe iade için Erdek Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Erdek Belediyesi işçilerinin bağlı olduğu Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Mertkan Güner, sendika önderliğinde 73 geçici işçinin, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne işe iade davası açtıklarını söyledi. Açılan işe iade davasının Erdek Belediyesi'ne karşı olmadığının altını çizen Başkan Güner, "Erdek Belediyesi ile aramızda bu konuda sorun bulunmuyor. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da bize işçilerin işten çıkartılması taraftarı olmadığını ancak yasa gereği işten çıkartma tebligatı yapmak zorunda olduklarını söyledi. Bizim incelemelerimize göre, Norm Kadro Yasası gereği işten çıkartma zorunluluğu bulunmuyor. Yasanın yeterince net olmaması için yorumlanmasında yanlışlıklar olabiliyor. Bu yüzden sendika önderliğinde işten çıkartma tebligatı verilen 100 işçimizden 73'üyle birlikte işe iade davası açtık. 4857 sayılı kanunun 20. maddesine göre, tebligatın iptalini talep ediyoruz. Başkan Sarı, işçilerin işe iade edilmesi halinde her zaman kapılarının açık olduğunu ve bundan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Şu anda işçi ile işveren arasında hiçbir sorun bulunmuyor" dedi. Bir süre önce Erdek Belediyesi de Norm Kadro Yasası'nın iptali için Danıştay'a dava açmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title