Haberler

Balıkesir: Edremit'te Güzel Sanatlar Merkezi Açıldı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde Güzel Sanatlar Merkezi açıldı.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde Güzel Sanatlar Merkezi açıldı.

Gaziilyas Mahallesi Şafak Caddesi'nde ressam Gülsün Kural tarafından kurulan Güzel Sanatlar Merkezi hizmete girdi. Merkezin, öncelikle üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine ve resim-iş öğretmenliğine girmek isteyen gençleri imtihanlara en iyi şekilde hazırlamak amacıyla kurulduğu bildirildi. Ressam Gülsün Kural, "Bünyemizde oluşturduğumuz atölyelerde yetişkinler için resim, çocuklarla resim, vitray, ahşap boyama, takı tasarımı, fotoğrafçılık, seramik ve müzik kursları vereceğiz. Sanatı, hayatımızın sert, durağan ve acımasız taraflarını onarmakta kullanabileceğimizi gösterebilmek, dünyaya sanatın penceresinden bakabilmek, halkımızı sanatın içine sokabilmek, nice yeni sanatçılar çıkarabilmek için çalışacağız. Sanat, kişinin kendini keşfedebilmesinin en kestirme yoludur" dedi.

Merkezle beraber, Önder Ergün'ün resim sergisi de açıldı. Sanatçının 20'ye yakın deniz dalgaları konulu yağlı boya eserlerinin yer aldığı sergi 5 gün açık kalacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title