Haberler

Balıkesir: Edremit'te Arıtmaya 500 Milyarlık Hibe

- Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Körfez Belediyeler Birliği'ne (Kbb) Turizm Bakanlığı Tarafından 500 Milyar Lira Hibe Edildi.

- Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Körfez Belediyeler Birliği'ne (KBB) Turizm Bakanlığı tarafından 500 milyar lira hibe edildi.

Çevre Yüksek Mühendisi İlknur Kesercioğlu, Turizm Bakanlığı'nın Edremit Körfez Belediyeler Birliği'ne arıtmada kullanmak şartıyla 500 milyarlık bir hibe yaptığını söyledi.

Kesercioğlu, "Bu hibe kapsamında, çürüyen kolektör borularının değiştirilme çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda ihaleyi alan yüklenici firma EPRO Çevre Teknolojileri, 14 Ağustos 2006 tarihinde yer teslimini alarak işe başladı. Ana giriş-çıkış geri devir hattı, havalandırma havuzları, tahliye hatları, çökertim havuzları ve geri devir hatları değiştirildi. Muhtelif çaplardaki 900 metrelik bir kolektör hattı yenileme çalışması yapıldı. Çürüyen çelik boruların tamamı, yüksek yoğunluklu polietilen borularla değiştirildi. İşin süresi 90 gün idi ancak yapılan kazı çalışmalarında proje keşfinde yer almayan ancak çürümüş olduğu görülen borular için de ekstra malzeme siparişi yapıldı. Bu nedenle, 9 günlük gecikme oldu" dedi.

Bu arada, 25 Kasım 2006 tarihi itibari ile her biri 2 bin 500 metreküp hacmindeki 6 adet havuzun doldurulma işlemine başlanacağı ifade edildi.

(BT-EŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title