Haberler

Balıkesir: Dursunbey Meslek Yüksek Okulu İnşaatı Bitiyor

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde yapımı devam eden meslek yüksek okul inşaatının bu sene sonunda tamamlanacağı, yeni binanın 2006-2007 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceği bildirildi.

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde yapımı devam eden meslek yüksek okul inşaatının bu sene sonunda tamamlanacağı, yeni binanın 2006-2007 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceği bildirildi.

Kasım 2005'te ikinci kısım ihalesi yapılan Dursunbey Meslek Yüksek Okulu yeni hizmet binasının Eylül ayında tamamlanarak yeni öğretim yılında kampusta faaliyete başlayacağı açıklandı. İnşaat çalışmalarını kontrol eden okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Soykan, okulun tamamlanmasıyla beraber içinde bulunduğu kampus alanının da işlerlik kazanacağını, kampusün ise hem okula hem de Dursunbey'e yeni öğrenciler kazandıracağını söyledi. Soykan, "İnşallah Eylül ayında kendi kampusümüze taşınmış olacağız. Kampüs bize ve Dursunbey'e yeni öğrenciler kazandıracaktır. Bugüne kadar açılmış olan teknik programlara ilaveten açılacak sosyal programlar ile meslek yüksek okulumuzun öğrenci sayısı da kısa sürede bin kişiye ulaşacak. Bu da Dursunbey ekonomisine hareket getirecektir. Şu andaki 570 öğrencimizin varlığı bile ilçemizin sosyo-ekonomik yaşamını renklendirmektedir. Öğretim görevlilerimizle birlikte fırsat buldukça inşaatımıza gelip çalışmaların ne aşamaya geldiğini görüyoruz. Eksiklerimiz varsa hemen tespit çalışmalarını yapıp tedbirleri alıyoruz" dedi.

Toplam 53 bin metrekarelik alana yerleşik olan Dursunbey MYO'da, 2 adet 200 metrekarelik inşaat atölyesi, 2 adet 140 metrekarelik el sanatları atölyesi ve 2 adet 140 metrekarelik takı tasarım ve süs taşı işlemeciliği atölyesiyle birlikte 70'er metrekarelik 5 adet teknoloji sınıfı, 5 derslik ve 1 bilgisayar laboratuar, akademik ve idari personel odaları bulunuyor. Kampus alanına, açık spor kompleksi (basketbol, voleybol ve futbol sahaları ile tenis kortu) düşünüldüğü bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title