Haberler

Balıkesir, "Dubai-Arabian Travel Market 2012"Ye Katıldı

Balıkesir, Dubai'de düzenlenen Arabian Travel Market 2012 fuarına katıldı.

Balıkesir, Dubai'de düzenlenen Arabian Travel Market 2012 fuarına katıldı. Ortadoğunun en önemli turizm fuarı olan Arabian Travel Market 2012'de, Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan Türkiye Standında yerini alan Balıkesir'in turizmi en iyi şekilde tanıtıldı.

Balıkesir Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Arabian Travel Market Turizm ve Seyahat Fuarına 70 ülkeden 2 bin firmanın katıldığı, Balıkesir standında Arapça ve İngilizce broşürler ile görsel tanıtımların yer aldığı CD ve promosyon ürünlerinin dağıtıldığı, Balıkesir'in de bulunduğu Türkiye standının katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğü bildirildi. Ortadoğu'nun en önemli turizm fuarına Balıkesir'den Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Marmara Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran, Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ayvalık Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Marmara Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Çağlar Selçuk ile sektör temsilcileri ve çok sayıda turizmci katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da Balıkesir standını ziyaret etti. Fuarda birçok yerel acente ve tur operatörüyle görüşülerek Balıkesir ilinin turizm potansiyeli ve turizm çeşitliliği hakkında bilgi verildiği bildirildi. Yetkililer, Balıkesir'in alternatif bir turizm destinasyonu olarak ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti. Dubai'deki Arabian travel 2012 fuarında Türk Hava Yolları (THY) Qatar yöneticileriyle görüşüldüğü, Balıkesir'e daha fazla turistin gelmesi için yapılacak çalışmalarla ilgili temel oluşturulduğu bildirildi.

(YU)

08.05.2012 18: 28: 08

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Türkiye Dubai Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title