Haberler

Balıkesir Doğumevinden Basına Brifing

- Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimliğine atanan Ali Bursalı, hastanedeki çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. İl Sağlık müdürü Mehmet Çalışkan'ın da katıldığı toplantıda 2007 yılı değerlendirilirken, 2008 yılındaki hedefler anlatıldı.

Doğumevi Başhekimi Ali Bursalı, bugüne kadar ciddi bir çalışma ve ilerleme kaydedilen hastanelerinde yapılanları hiçbir zaman yeterli görmediklerini belirtti. Bursalı, doğum salonunun fiziki düzenlemesinin yapıldığını, 3 adet otomatik hareket eden doğum masası alındığını, eczane ve ilaç dolaplarının yeniden düzenlediklerini, mutfak ve yemekhanenin yeniden restore edilip, özel şirketten hizmet alındığını anlattı. İlk defa güvenlik kamerası sistemi uygulanan doğumevi hastanesinin 16 kamera ile 24 saat boyunca izlendiği, 15 günlük kayıtlar halinde arşivlendiği bildirildi.

YATAKTA VE TUVALETTE MOBİL HEMŞİRE ÇAĞRI SİSTEMİ VAR Balıkesir Doğumevindeki tüm hasta yatakları ile tuvaletlere, "Kablosuz mobil hemşire çağrı sistemi" kurulduğu açıklandı. İnsan sağlının her şeyden önde geldiğini kaydeden Başhekim Bursalı, "30 adet fonksiyonel hasta yatağı satın alındı. Tuvaletlerimiz günümüz şartlarına göre yenilenmiş olup özürlü tuvaleti de yapılmıştır. Özel hasta odaları ve poliklinikler ile uygun görülen yerlere klima takıldı. ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi alınması için müşavir firma ile anlaşma yapılmış olup bununla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Hastane içindeki tüm hasta bekleme koltuklarını yeniledik. Özel hasta odaları ile servislere buzdolabı alındı. Yeteri kadar hasta muayene masası alındı. Bunlardan başka, hastanemize siyah beyaz doblerli ultrason cihazı alınmıştır. Gebeleri takip için 4 adet NST cihazı satın aldık. Ayrıca, 1 adet işitme ve tarama ünitesi kurulmuş olup, 1 adet işitme tarama cihazı aldık. Bütün yeni doğanlara işitme tarama hizmeti yapıyoruz. Bebek odasında kuvözdeki bebeklerin takibi için cihazlar temin edilmiştir. Hastanemizde 2007 yılı içerisinde polikliniklerde 70 bin 727 hasta muayene edilmiş edildi. Bunlardan 10 bin 470'i yatarak, bin in 537'si normal, bin 905'i ise sezaryenle olmak üzere toplam 3 bin 442 doğum olmuştur. 252 jinekolojik ameliyat ve bin 546 kürtaj yapıldı. Ayrıca, inşaatı devam etmekte olan ek binanı iş ve dış cepleri tamamlandı, iki hayırsever vatandaşımız tarafından PVC pencereleri yaptırıldı. Bütün kapıların yapım işini de bir hayırsever firma üstlenerek, bize taahhütte bulundu. Binanın diğer işlerini hastanemizin kendi imkanlarıyla yaptık" dedi.

Başhekim Ali Bursalı, 2008 yılında hastane için çok büyük önem taşıyan cihazların alınması için çalışacaklarını bildirdi. Bursalı, "Endoskopik cerrahi bizim için bir eksiklik. Bunu en kısa zamanda faaliyete geçirmek istiyoruz. Ameliyat setlerimiz yetersiz, bunlara ilave yapıyoruz. Şu anda mevcut hasta yatağımız 140 olarak görülüyor, ama, bizim 105 tane yatağımız var. Bunun için bakanlığa yazı yazdık ve 105'e indirilmesini istedik. Personel eksiğimiz devam ediyor. Hastanemizde ilaç ve sarf malzemesi sıkıntısı yaşanmaması için gerekli önlemleri aldık. Patoloji laboratuarında eksik olan cihazları temin etmeye çalışıyoruz. 5, 7 ve 10 yataklı 5 adet koğuş sistemimiz var. Ancak, yeni binalar bittikten sonra içine tuvalet ve duş yapılarak 2'ºer, 3'er yataklı, insanların daha rahat yatacakları ve daha rahat edecekleri sisteme kavuşturulacak" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, başhekim Ali Bursalı'nın basın mensuplarına sunduğu bilgilendirmede hastanenin daha iyi bir noktaya geldiğinin görüldüğünü belirterek, başhekimi kutladı. Mehmet Çalışkan, "2007 yılından bu yana çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bu senenin içerisinde yapımı süren ek bina inşaatını her şeyiyle bitirip, buranın en iyi hale gelmesi için çalışmalar yapılacaktır. Başbakanlığın politikası ile bundan sonra hasta odaları 1 veya 2 yataklı odalar haline getirilecek. En fazla üç yatak olacak ve içinde tuvaleti banyosu olacaktır. Bütün çalışmalarımız bu yönde olacak, ek binayı bu yıl tamamen bitireceğiz" dedi.

Doğumevindeki toplantıya İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan ile Başhekim Yardımcıları Zafer Çankırı, Yaşar Kansu, Doğumevi Personel Müdürü Şaduman Son ve Başhemşire Bircan Olçum da katıldı.

(YU-) 20.02.2008 20:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title