Haberler

Balıkesir: Din Görevlilerine Atatürk'ün Nutuk Kitabı Dağıtıldı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, Müftülük ve Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Tarafından İlçede Görev Yapan Din Adamlarına Atatürk'ün Nutuk Kitabı Dağıtıldı.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, Müftülük ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından ilçede görev yapan din adamlarına Atatürk'ün Nutuk kitabı dağıtıldı.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen törene, İlçe Müftüsü Halil Uzun, ADD Bandırma Şubesi Başkanı Melih Çınar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Çabuk'un yanı sıra Bandırma ve bağlı köylerde görev yapan 110 din görevlisi katıldı. Törende bir konuşma yapan Müftü Halil Uzun, Atatürk'ün dinle ilgili sözlerini hatırlatarak, "Mustafa Kemal Atatürk, 'Türk milleti daha dindar olmalıdır. Yani bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır. Dinime bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum' demiştir. Bir başka konuşmasında ise 'Müslümanlar Allah'ın son peygamberi Hazreti Muhammed'in gösterdiği yolu ve verdiği talimatları tam olarak taklit etmeli. Müslümanlar Hazreti Muhammed'i örnek almalı, kendisi gibi hareket etmeli. İslamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilir' ifadelerini kullanmıştır.

Atatürk son derece dindar, İslam'a hizmet eden büyük siyaset adamı, büyük bir asker ve devlet adamıdır. Cumhuriyet olmasaydı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı ezanımız bu topraklarda yükselmeyecekti, bu vatanımız olmayacaktı. Cumhuriyet tarihinin ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi Çankaya Köşkü'nde kalıyordu. Atatürk'ün kendi evinin yanında Rıfat Börekçi'nin lojmanı vardı. Rıfat Börekçi, yanına girdiğinde kendisini Atatürk'ün ayakta karşıladığını belirterek, 'Ben utanır, büzülürdüm, Paşam beni mahcup ediyorsunuz dediğimde, kendisi din adamlarına saygı göstermenin Müslümanlığın icaplarından olduğunu söylüyordu. Diyanet İşleri Başkanı'nın maaşını da Genelkurmay Başkanı'ndan fazla yaptırmıştı' diye anlatıyor hatıralarında" şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından ADD Başkanı Melih Çınar ve Müftü Halil Uzun tarafından Nutuk kitabı din görevlilerine dağıtıldı. Törenin sonunda Bandırma Müftüsü Halil Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı adına ADD Başkanı Melih Çınar'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title