Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

"Balıkesir Engelli Veri Tabanı Araştırması" projesi

"Balıkesir Engelli Veri Tabanı Araştırması" projesi kapsamında köylerde görev yapan din görevlileri ve köy muhtarları bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, il genelinde engelli vatandaşlar için aylık 5 milyon lira harcama yapıldığını ve bu paranın sadece 3,5 milyon lirasının evde bakım ücreti olarak ödendiğini belirtti.

Balıkesir'deki her engelliye ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Yalım, "Burada sizlerden yardım bekliyoruz. Sizler köylerde ve mahallelerinizde olup bitenleri bizden daha iyi görüyorsunuz. Onun için çevrenizde bulunan engelli vatandaşlara ulaşmamızda bizlere yardımcı olun. Biz sizlerle ancak başarılı olabiliriz. Çünkü Balıkesir'de 892 köy var. Bu proje sayesinde biz tüm engelli vatandaşlara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Toplantıya, Balıkesir Engellier Derneği Başkanı Zeki Uslu, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Müftüsü Turgut Açari ve çok sayıda muhtar katıldı.

-2013 yılı ürün fark ödemesi desteklemeleri-

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, fark ödemesi desteği alacak ürünleri açıkladı.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli"ne göre, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerine fark desteği ödemesi yapılacak.

Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından, fark ödemesi desteği miktarları, kilogram başına, kütlü pamuk 50, yağlık ayçiçeği için 24, soya fasulyesi 50, kanola 40, dane mısır 4, aspir 45, zeytinyağı 70, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 5, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 kuruş olarak belirlendi.

Fark desteği almak isteyen üreticilerin il ve ilçe tarım müdürlüklerinden bilgi almaları istendi.

-"Camiler ve Din görevlileri Haftası"

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, "Camiler ve Din görevlileri Haftası" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

"Camiler tek bir safta omuz omuza, diz dize durduğumuz, birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirdiğimiz kutsal mekanlardır" ifadesini kullanan Pekel, şunları kaydetti:

"Camiler, birbirimizle ortak bir yerde buluştuğumuz, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı, birbirimize olan sevgimizi güçlendirdiğimiz güzellikler diyarıdır. Camiler, içinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Bir mabettir camiler. Ama aynı zamanda toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağıdır. Camileri sadece ibadet edilen bir mekan olarak görmek, eksik bir değerlendirmedir. Camiler aynı zamanda sosyal yaşamın çok önemli bir parçasıdır. Bu özelliği de asla göz ardı edilmemelidir." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title