Haberler

Balıkesir'deki Kuvvetli Yağış

(Marmara Adası) ve Erdek ilçeleriyle Avşa beldesinde, kuvvetli yağış sonucu oluşan zararların mümkün olduğu kadar karşılanacağını bildirdi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Marmara

( Marmara Adası) ve Erdek ilçeleriyle Avşa beldesinde, kuvvetli yağış sonucu oluşan zararların mümkün olduğu kadar karşılanacağını bildirdi.

Vali Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son üç günde metre kareye 150 kilogram yağışın düştüğü Marmara Adası'nda, dere yataklarının kapatılması sonucu bazı olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

"Allah'a şükür ciddi bir hasar ve can kaybı olmaması sevindirici" diyen Turhan, kuvvetli yağış nedeniyle bazı derelerden akan molozların bu güzergahta bulunan ev ve iş yerlerine zarar verdiğini ifade etti.

Turhan, Özel İdare, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve diğer kamu kuruluşlarının imkanlarıyla olaya müdahale edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle belediyelerimizin imar çalışmalarında dere yataklarının kapatıldığı, evler yapıldığı, üzerlerinin örtüldüğü görülmüştür. Her mevsimde sel olaylarının olduğu da dikkate alınarak, dere yataklarının açılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Şu an itibariyle ciddi bir tehlike söz konusu değil. Yağışların devam etme özelliği de göz önüne alındığında iş makineleriyle gerekli çalışmalarımız devam ediyor."

-Hasar tespiti başladı-

Marmara Adası'nda 10'un üzerinde iş yeriyle evin hafriyat ve topraktan çamur altında kaldığını bildiren Vali Turhan, "Avşa Adası'nda helikopterle yaptığımız tespitlerde okul ve caminin bulunduğu mahalle su altında. Vatandaşlarımızın ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Zararları mümkün olduğu kadar karşılayacağız" dedi.

Vali Turhan, bölgede her türlü tedbirin alındığını, evsiz kalan vatandaşların ise bölgedeki otel ve kamu kuruluşlarının misafirhanelerinde barındırıldığını ifade etti.

Marmara ve Avşa adaları ile köylerinde içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirten Vali Turhan, Kızılay'ın da kumanya dağıttığını bildirdi. Turhan, "Şu an itibariyle bölgede hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Muhabir: Ramazan Demir / Volkan Bayraktar

Yayıncı: İbrahim Uyar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Marmara Erdek Avşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title