Haberler

Balıkesir'deki Deprem

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan: "Balıkesir’in geçmiş depremlerine bakıldığında, 10 ile 20 yılda bir yıkıcı (6 7 arası) deprem oluyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir'in geçmiş depremlerine bakıldığında, 10 ile 20 yılda bir yıkıcı (6-7 arası) deprem olduğunu belirterek, "25 yıldır Balıkesir'de bu büyüklükte deprem yaşanmaması nedeniyle ilde yakında yıkıcı bir deprem görülmesi, beklenmedik bir olay olmayacaktır" dedi.

Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir Türkiye'de deprem olmadığını belirterek, "Sonunda Balıkesir'in kömür üreten ilçesi Tavşanlı'ya yakın Akçaköy'e küçük büyüklükte bir deprem vurdu" ifadesini kullandı.

Depremin, yer kabuğunun granit katmanı içinde, 10,4 kilometre derinde oluştuğunu ifade eden Ercan, 5 saniye süren depremde göçük yapı olmadığını bildirdi.

Ercan, depremin son 30 gün içinde olan bir öncüsünün bulunmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

" Balıkesir'in geçmiş depremlerine bakıldığında, 10 ile 20 yılda bir yıkıcı (6-7 arası) deprem oluyor. 25 yıldır Balıkesir'de bu büyüklükte deprem yaşanmaması nedeniyle, ilde yakında yıkıcı bir deprem görülmesi beklenmedik bir olay olmayacaktır.

Biga Yarımadası'nda yeni büyük depremler Mudanya-Bandırma-Erdek-Biga çizgisi ile Edremit-Altınoluk-Bababurnu çizgisi arasında olacaktır. Ulubat, Manyas, İznik gölleri, ileride Karadeniz-Ege arasında oluşacak boğazın ilk evreleridir. Dolayısıyla burada oluşacak depremler beklenmedik olaylar değildir. O nedenle, Kapıdağ-Edremit çizgisi arası sıkı, yakın deprem gözlemi altına alınmalı, 15 özellikli jeofizik izleme ağı gecikmeden kurulmalıdır. Tüm Balıkesir ilindeki yapıların 7.5'luk depreme dayanıp dayanmayacağına bakılmalıdır."

Ahmet Ercan, Güney Marmara'da oluşan depremlerin, Kuzey Marmara'da deprem tetikleyemeyeğini vurguladı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Övgün Ahmet Ercan Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title