Haberler

Balıkesir'deki Damga Operasyonu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün Gerçekleştirdiği "Damga 1" ve "Damga 2" Adlı Operasyonlarda Şu Ana Kadar 5 Kişinin Tutuklandığı, 22 Kişinin Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldığı, İl Merkezinde Savcılığa Sevk Edilen 30 Kişiyle İlgili İşlemlerin İse Sürdüğü Bildirildi. Operasyonlar Sırasında Suçta Kullanıldığı Belirlenen Bol Miktarda Malzemeye El Konuldu.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği "Damga 1" ve "Damga 2" adlı operasyonlarda şu ana kadar 5 kişinin tutuklandığı, 22 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, il merkezinde savcılığa sevk edilen 30 kişiyle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi. Operasyonlar sırasında suçta kullanıldığı belirlenen bol miktarda malzemeye el konuldu.

Balıkesir ve ilçelerinde araçlarının vergi borcu olan kişilerin Karayolları Müdürlüğü'nün yapması gereken fenni muayene işlemlerini sahte olarak başka kişilere yaptırdıklarını öğrenen polis, konuyla ilgili yaptığı çalışmalarda Balıkesir il merkezi ile Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde 3 ayrı şebekenin varlığını tespit etti. Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, elebaşısı emekli bir başkomiser olduğu ileri sürülen şebekenin başta sahte fenni muayene olmak üzere, sahte kimlik, sahte trafik tescil belgesi tanzim ettikleri, bu sahte belgeleri de kargoyla gönderip belgelerin özelliğine göre 100 ile bin YTL arasında para aldıklarını belirledi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğü 4 aylık çalışmanın sonunda Balıkesir merkez ve ilçeleriyle İstanbul, İzmir, Manisa, Çanakkale ve Bursa'da bu illerin emniyet müdürlükleriyle eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Balıkesir merkezli olan "Damga 1" operasyonunda S.Ş. ve E.D. isimli şüphelilerin elebaşılığını yaptığı ileri sürülen grupla ilgili 32 kişi yakalandı.

Yapılan aramalarda 5 bilgisayar, 2 adet Karayolları Genel Müdürlüğü ibareli sahte soğuk mühür baskı aleti, 120 adet motorlu araç tescil ve trafik belgesi, sahte kimlik, çok sayıda TCK muayene pulu, vergi borcu yoktur yazıları, 1 adet ruhsatsız tabanca ve buna ait 82 adet mermi ele geçirildi.

Ayvalık merkezli "Damga 2" adlı operasyonda ise elebaşılığını M.K. ve S.K. isimli şahısların yaptığı ileri sürülen toplam 44 kişi yakalandı. Bunlarla ilgili yapılan aramalarda ise 34 adet fenni muayene yapılmış araç ruhsatı, 2 adet Karayolları Genel Müdürlüğü ibareli soğuk mühür baskı aleti, 16 adet değişik kişilere ait kaşe, bol miktarda EGM logolu hologram, 4 bilgisayar, PVC malzemeler, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 82 adet mermisi ele geçirildi.

Ayvalık'ta yakalanan 44 kişiden 17'si polisteki sorgularından sonra serbest bırakılırken, adli makamlara sevk edilen 27 kişiden 5'i tutuklandı. Balıkesir il merkezinde bu sabah adliyeye sevk edilen 1'i kadın 30 kişinin sorgulamaları ise sürüyor.

(YU-MŞ-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title