Haberler

Balıkesir'de, Zeytin Sineği ile Mücadele

Türkiye'nin önemli yağlık zeytin üreticilerinden Balıkesir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin sineği ile mücadele kapsamında 3 buçuk milyon liralık bütçe ayrıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un zeytin üreticisinin desteklenmesi talimatı kapsamında yürütülen zeytin sineği ile mücadele programında Erdek ilçesinde ikinci aplikasyon ilaçlamaları tamamlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personellerinin sahada kontrol çalışmalarını belirten açıklamada, şunları kaydedildi:

"Balıkesir'in özellikle Körfez ve Güney Marmara bünyesindeki üreticilerin temel geçim kaynağı olan zeytincilik için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla Büyükşehir Belediyesi zeytincilik için bu yıl 3,5 milyon lira ayırarak zeytin zararlısıyla mücadeleye başladı. Havadan uçak ile yapılan mücadelenin ilk etabında 64 bin dekar zeytinlik alan ilaçlandı. Türkiye'de üretilen zeytin ve zeytinyağının önemli bir kısmının yetiştirildiği Balıkesir'de, üreticilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Zeytin sineği zararlısına karşı mücadele amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği, Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bandırma ve Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri teknik personelinin zeytin sineği popülasyonundaki artış ve sayımlarda eşik değerinin üstünde olması nedeni ile 19 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Bandırma, Erdek, Edincik, Paşalimanı Adasındaki tüm zeytinlik alanların ilaçlandı."

Ayrıca, Edremit Körfezinde yer alan Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından sinek sayımına devam edildiği ve popülasyonun artması ve sayımların eşik değerinin üstünde olması halinde bu bölgede de ilaçlama çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Türkiye Erdek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title