Haberler

Balıkesir'de zeytin ağaçları saksıya girdi

Güncelleme:

Balıkesir'de zeytin ağaçları saksıya girdi Burhaniye ilçesinde, dış mekan süs bitkileri ve çiçek üretimi yapan emekli banka müdürü Yunus Göç'ün saksılara diktiği zeytin ağaçları ilgi gördü.

Balıkesir'de zeytin ağaçları saksıya girdi

BALIKESİR - Burhaniye ilçesinde, dış mekan süs bitkileri ve çiçek üretimi yapan emekli banka müdürü Yunus Göç'ün saksılara diktiği zeytin ağaçları ilgi gördü. Çeşitli nedenlerde sökülen 10 ile 20 yıllık zeytin ağaçları dev saksılara dikilirken, yurdun değişik yerlerine gönderiliyor.

Türkiye'de, Orman İdaresinden sonra en büyük fıstıkçamı üreticisi olan 70 yaşındaki Yunus Göç, çeşitli nedenlerde yerlerinden sökülen zeytin ağaçlarını saksılara dikerek odun olmaktan kurtardı. Saksılarda kök salan ve dal yapan ağaçlar yoğun ilgi gördü. Zeytinlerin bazılarının süs ağacı olarak kullanıldığını anlatan Yunus Göç, "Bu şekilde saksıların içinde dal ve yaprak yaptırıyoruz. Bazıları süs ağacı olarak kullanıldığından şekil veriyoruz. Genelde 10 ile 20 yıllık ağaları saksılara dikiyoruz. Daha büyük olanları kaldırmak zor oluyor. Çok büyük olunca kaldırmak için vinç gerekiyor. Bunun için 10 ile 20 yıllık ağaçları tercih ediyoruz"

Göç "Şu gördüğünüz üzerinde meyvesi olan ağaçları Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yüksel Uzel istemişti. Ona ayırdık. Vasıta bulamadığımız için şimdilik bekletiyoruz. Genelde insanlar bahçelerinde zeytin ağaçlarını bulundurmaya başladılar. İstanbul'da zeytin ağacı olmazdı. İklim değişikliği nedeniyle İstanbul'da da zeytin ağacı yetişmeye başladı. Genelde İstanbul'dan büyük talep var. Biz bunları saksılara dikiyoruz. Genelde meyve dolu olan ağaçlar daha çok ilgi görüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Balıkesir Zeytin Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title