Haberler

Balıkesir'de Yörük Şöleni

Balıkesir'in Savaştepe İlçesinde Yörük Şöleni Düzenlendi. Balıkesir Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Düzenlediği ve Protokolün de Katıldığı Yörük Türkmen Şöleni Görkemli Geçti.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde Yörük şöleni düzenlendi. Balıkesir Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği ve protokolün de katıldığı Yörük Türkmen şöleni görkemli geçti.

Savaştepe Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen festival havasındaki Yörük şölenine, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, milletvekilleri Ayşe Akbaş ve İsmail Özgün, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, Savaştepe Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Savaştepe Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Kocaeli il beyleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Savaştepe Belediyesi önünden hareket eden kortej mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde çamlık alanına geçildi. Burada kurulan Yörük çadırları ziyaret edildi. Yörük düğününde evlenen yeni gelinin attan inişi temsili olarak canlandırıldı. Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasından sonra konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hasan Demiraslan, böyle bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katılan binlerce kişiye teşekkür etti. Konuşmaların ardından geçilen şenliklerde folklor gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Aydın ekibinin zeybekleri müthiş oyunlarıyla Yörük şölenine damgasını vurdu. Yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı şölende, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, "Yörük Anası" seçildi. Diğer il ve ilçelerden gelen Yörük dernekleri de kendi yörelerinin oyunlarını sergiledi. Mehter gösterisinin coşku kattığı Yörük şöleni, Kültür ve turizm Bakanlığı'ndan gönderilen sanatçılar Nazlı Öksüz ve Sıtkı Akın'ın verdiği konser ile sona erdi. Yörük şöleninde geleneksel etli pilav ve ayran ikramı da yapıldı.

Balıkesir Yörükler Kültür Dayanışma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Demiraslan, "Bu törenler vesilesi ile geçmişi yad ederek, atalarımıza duyduğumuz saygıyı ve sevgiyi sunuyoruz. Genç nesillere yurt ve tarih sevgisini kazandırıyoruz. Yörük dosttur, açık sözlüdür, sevda yüklüdür, yiğittir, merttir. Yörük, Türk'ün mayasıdır" dedi.

(YU) 05.05.2008 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title