Haberler

Balıkesir'de "Türk ve Dünya Resminin Ustaları" Sergisi

"Türk ve Dünya Resminin Ustaları" Sergisi, Balıkesir Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde Açıldı. Türkiye ve Dünyada Tanınmış Ressamların Eserlerinin Yer Aldığı Serginin Açılışı, Şehrin Protokolü Tarafından Yapıldı.

"Türk ve Dünya Resminin Ustaları" sergisi, Balıkesir Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde açıldı. Türkiye ve dünyada tanınmış ressamların eserlerinin yer aldığı serginin açılışı, şehrin protokolü tarafından yapıldı.

Dünya resminin Antonio Segui, Erro, Jan Voss, Jens Jensen, Mark Brusse ve Pat Andrea; Türk resminin de Devrim Erbil, Alp Tamer Ulukılıç, Komet, Mehmet Güleryüz ve Necmi Zeka gibi isimlerinin aralarında bulunduğu sanatçılara ait 19 resmin yer aldığı serginin 28 Şubat 2007 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacağı bildirildi. Dirimart Sanat Galerisi'nin işbirliği ile gerçekleşen serginin açılış konuşmasını Dirimart Direktörü Zihni Özbil yaptı. Sanata yakın alaka gösteren başta Belediye Başkanı Sabri Uğur olmak üzere yetkilileri kutlayan Özbil, "Balıkesir ölçeğindeki bir şehrin, bu varlığı ile başka şehirlere de model olabileceğine inanıyorum. Biz Dirimart olarak, 4 yıldan beri 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olacak olan İstanbul'a usta Türk sanatçılarının yanısıra dünya resminin ustalarının eserlerini de getiriyoruz. Şimdi de aynı şeyi Balıkesir'de gerçekleştirmekten hem mutluluk duyuyor, hem de gelecek için umutlanıyoruz. Katkılarından dolayı yetkililere ve bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Zihni Özbil, daha sonra sergide eserleri yer alan ressamlar ve resimleri hakkında davetlilere bilgiler verdi.

Açılışta son konuşmayı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Devrim Erbil yaptı. Balıkesirli olan Devrim Erbil, Belediye Başkanı Sabri Uğur'dan övgüyle bahsederken, gösterdiği ilgi ve yakınlık için kendisine teşekkür etti. Erbil, "Kentin çehresini değiştiren, müzemizi çağdaş görünüme kavuşturan, sanata gönülden bağlı sayın Belediye Başkanımız Sabri Uğur'a bugüne kadar sanata verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan 10 yıl önce İstanbul; Picasso, Rembrend, Rodin gibi dünya sanat dehalarının eserleri ile yüzyüze geldi. Koç ve Sabancı gibi aileler ve pek çok sanatsever bu girişimlere destek verdiler. Şimdi Balıkesir'e de aynı sanat heyecanı ile bu büyük ressamların, çağdaş hat sanatçılarımızın eserlerini getireceğiz. Resim ve özgün baskı ile ilgili sanat atölyeleri kuracağız. Balıkesir'de sanat 80 yıllık bir geçmişe sahip. 6 Eylül 2007 tarihinde, 'Balıkesirli Ressamlar Sergisi' açacağız. Fikret Mualla, Elif Naci gibi değerli sanatçılarımızın eserlerini getireceğiz. Ben bu münasebetle, sanata gereken destek ve yardımlarını esirgemeyen başta ilimizin değerli yöneticileri olmak üzere bütün sanatseverlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin açılışına Vali Vekili Mustafa Erdoğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ve ünlü sanatçı Prof. Dr. Devrim Erbil katıldı.

(YU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title