Haberler

Balıkesir'de Polis Adayları Barış Manço'yu Oğlundan Dinledi

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, 1 Şubat 1999'da hayata veda eden Barış Manço'yu oğlu Doğukan Manço'dan dinledi.

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, 1 Şubat 1999'da hayata veda eden Barış Manço'yu oğlu Doğukan Manço'dan dinledi.

Polis adaylarına babasının hayatını anlatan Manço, sahneye ilk adımını 16 yaşındayken eğitim gördüğü Galatasaray Lisesi'nde atan babasının asıl adının Tosun Yusuf Barış Manço olduğunu söyledi.

Nüfus kağıdında adının Mehmet Barış Manço olarak geçen babasının ilk bestesinin "Kol Düğmeleri' olduğunu hatırlatan Manço, "Babamın ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen şarkılarıyla, tatlı diliyle, onun halen aramızda yaşıyor olması beni gururlandırıyor" dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerini gezerek konserler veren Manço'nun 5 ayrı dili iyi konuşup yazdığını, bazı dilleri de derdini anlatacak kadar bildiğini anlatan Manço, şunları kaydetti:

"Ona 'en güzel dil hangisi-' diye sordular, O da 'tatlı dil' demişti. O, tatlı diliyle dünyanın her tarafında, 7'den 70'e herkesin sevgilisiydi. Uluslararası bir sanatçıydı. 56 yıllık yaşamından geride 200'den fazla eser ve aldığı yüzlerce ödül kaldı. Orkestrası Kurtalan Ekspres ile dünyayı dolaştığı için hep Barış Çelebi olarak anıldı. O ülkemizi ve Türk müziğini dünyaya sevdirmeyi başardı."

Balıkesir Polis MYO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, sanatçı Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço'ya teşekkür belgesi sundu, okulun armasını ve şapkasını hediye etti.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title