Haberler

Balıkesir'de "Mehmet Akif'i Anma ve 18 Mart Çanakkale Zaferi" Konferansı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile Çanakkale Şehitlerini” anma günü nedeniyle bir konferans düzenlendi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile Çanakkale Şehitlerini" anma günü nedeniyle bir konferans düzenlendi.

Balıkesir Valiliği tarafından yürütülen BENGİ Projesi kapsamında düzenlenen konferans da; Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Eyüp Sertaç Ayaz konuşmacı olarak katıldı.

"12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü, Mehmet Akif'i Anma ve 18 Mart Çanakkale Zaferi" konulu konferansta Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, eşi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülçin Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Ayvalık Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın salonda bulunan kalabalık topluluk tarafından bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Konferansta Yrd. Doç. Eyüp Sertaç Ayaz, Mehmet Akif Ersoy'un yaşadığı dönemde vatan aşkıyla yapmış olduğu toplumsal çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çanakkale Savaşı sırasında, Havranlı Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık top mermilerini 3 kez sırtında taşıyarak İngiliz donanmasının en büyük muhribi Quen Elizabeth'i batırmayı başarmasının detaylarını anlatan Eyüp Sertaç Ayaz, Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasının destansı öyküsünü belgelerle izleyenlere aktardı.

Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen konferans öncesinde muhabirimize açıklamalarda bulunan Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Eyüp Sertaç Ayaz; İstiklal Marşı'nı anmak ve dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'un gözünden İstiklal mücadelesini değerlendirmek, aynı zamanda da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini anmak için düzenlenen programda konuşmacı olarak Ayvalık'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çanakkale'nin bir milletin kalbinin attığı yer olduğunu kaydeden Eyüp Sertaç Ayaz, "Çanakkale bir devrin battığı yerdir. Vatanı için, namusu için can veren Mehmetçiğin yattığı yerdir. Çanakkale; milletimizin birlik ve beraberlik duygusunun ebediyete kadar yok olmayacağının anıtıdır. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu burada bir kez daha yaşamak ve bunu mümkün olduğunca gelecek nesillere aktarabilmek için buradayız" dedi.

Yrd. Doç. Eyüp Sertaç, Türk milletinin 15 Temmuz'da atlattığı darbe girişiminden sonra tekrar birlik ve beraberlik ruhu içerisinde geleceğine yön vermek adına Çanakkale ruhuna ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

Konferans sonunda; katılımcılara "Çanakkale menüsü" olarak bilinen yağsız ve tuzsuz buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Zaferi Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title