Haberler

Balıkesir'de Kar Yağışı

Balıkesir'de 93 Köy Yolunun Ulaşıma Kapalı Olduğu, 16 Köye de Elektrik Verilemediği Bildirildi. Yolda Mahsur Kalanların İmdadına İse Tatbikat Yapan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekipleri Yetişti.

Balıkesir'de 93 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, 16 köye de elektrik verilemediği bildirildi. Yolda mahsur kalanların imdadına ise tatbikat yapan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri yetişti.

Balıkesir'de bir gün süren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kriz Merkezi'ne bağlı ekiplerin aralıksız süren çalışmaları sonucunda 117 olan elektriksiz köy sayısının bugün öğle saatlerinden itibaren 16'ya indiği bildirildi. Özellikle kırsal alanda hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı nedeniyle merkezde 3, Balya'da 14, Dursunbey'de 15, İvrindi'de 3, Kepsut'ta 18, Savaştepe'de 33 ve Sındırgı'da 7 olmak üzere toplam 93 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Karayollarında bir

sorun yaşanmadığı, haberleşmenin de normal olduğu kaydedildi.

Kar yağışından en fazla etkilenen bölgelerden Şamlı beldesindeki güzergahta açık olan yol, aniden bastıran tipi yüzünden kapandı. Yeni alınan kar motorunu test eden Balıkesir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibi, tatbikata gittiği bölgede mahsur kalanların imdadına yetişti. Merkeze bağlı Şamlı beldesi yakınlarındaki İbirler köyünden diyaliz hastası almaya giden ve yolda kalan özel bir diyaliz merkezine ait hasta nakil aracı, sivil savunma ekiplerinin yardımıyla zincir takıldıktan sonra yoluna devam

etti. Beldeye giden araçlar eğimli yolda ilerleyemeyerek, buzlanma yüzünden geriye kaydı. Sivil savunma ekiplerinin de zaman zaman zor anlar yaşadığı tipide bölgeye sevk edilen karayollarına ait greyder mahsur kalanların imdadına yetişti. Greyderin açtığı yol normale dönerken, araçlar da normal seyrine devam etti.

Kar yağışının yol açtığı olumsuzluklarla ilgili şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya ciddi bir vakaya rastlanmadığı, Kriz Merkezi'ne intikal eden önemli bir konunun da bulunmadığı bildirildi.

(YU-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title