Haberler

Balıkesir'de İşten Atılan İşçilerin Türk-iş İşgali

Balıkesir´de işçi ve kamu emekçilerinin bir günlük iş bırakma eylemi saat 18.

Balıkesir´de işçi ve kamu emekçilerinin bir günlük iş bırakma eylemi saat 18.00'de Milli Kuvvetler Caddesi´ndeki yürüyüşle başladı. Bir günlük iş bırakma eyleminde sendikalı olunca işten atıldıklarını iddia eden ASSAN Gıda A.Ş. işçileri, Türk-İş İl Temsilciliği'ni işgal edip, Genel Başkan Mustafa Kumlu'yu istifaya davet etti.

Bugün saat 18.00'de toplu taşıma merkezinde biraraya gelen emekçiler, ''Zafer direnen emekçinin olacak, Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek, Zam, zulüm, işkence işte AKP' şeklinde sloganlar atarak Milli Kuvvetler Caddesi'nden yürüyen eylemciler, Alihikmetpaşa Meydanı'na ulaştıklarında Zonguldak'taki grizu faciasında yaşamını yitiren işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

KESK Dönem Sözcüsü Eğitim- Sen Şube Başkanı Sibel Öztürk Tarakçı, ''Biz üretenlerin ve emekçilerin açlığa, işsizliğe, sefalete itildiği, örgütlenmeye çalışanların baskı gördüğü, hak arayanların şiddete maruz kaldığı bir ülke istemiyoruz' dedi. KESK ve TüRK-İŞ'in organize ettiği eyleme CHP, ÖDP, İşçi Partisi, Emeğin Partisi, Komünist Parti, Tabipler Odası ve Atatürkçü Düşünceler Derneği de destek verdi.

TüRK-İŞ BAŞKANINA İSTİFA çAĞIRISI

Eylemin bittiği saatlerde Kibar Holding´e bağlı ASSAN Gıda işyerinde çalışırken, Tek Gıda- İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan 23 işçi Türk- İş İl Temsilciliği'ni işgal etti. Bir günlük greve ve yürüyüşe katılan emekçiler de bir süre sonra TüRK- İŞ Temsilciliğinin önüne gelip, eylemci işçilere destek verdi.

İşçiler adına konuşan Tek Gıda- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, ''15 gündür fabrika önünde direnişteyiz. Tüm kamuoyunu, kardeş sendikaları, ve ´insanım´ diyen herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Biz kendi hakkımızı ararken, TEKEL işçilerini de unutmuyoruz. TüRK- İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu istifaya davet ediyoruz' dedi.

Emniyet Müdürlüğü çevik Kuvvet ekiplerinin de önlemler aldığı eylem olaysız sona erdi. ''Türk- İş bizim evimizdir, evimiz olmaya da devam edecek' diyen ASSAN işçileri sendikada kalırken, diğer eylemciler ve polis temsilcilik önünden ayrıldı.

GÖRüNTü DÖKüMü

- -------------

- şçiler ve memurların yürüyüşünden görüntü

- ASSAN işçilerinin Türk-İş İl Temsilciliğini işgalinden görüntü

- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: BALIKESİR DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title