Haberler

Balıkesir'de, AK Parti 5, CHP 3 ve MHP 1 Milletvekili Çıkardı

23. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Balıkesir'de de zafer AK Parti'nin oldu. Ülke genelinde büyük bir fark ile sandıktan en güçlü çıkan AK Parti, Balıkesir'de de yüzde 40'ın üzerindeki oy oranıyla birinci oldu.

Milletvekili kontenjanı 8 olan Balıkesir'de, milletvekili dağılımları şöyle gerçekleşti:

"AK Parti (5), Ahmet Edip Uğur, Mehmet Cemal Öztaylan, Ayşe Akbaş, İsmail Özgün, Ali Osman Sali. CHP (2), Hüseyin Pazarcı, Ergün Aydoğan. MHP (1) Ahmet Duran Bulut".

23. DÖNEM BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, 1950 yılında Balıkesir'de doğdu. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. Sanayici olarak, Arı Rafine Yağ Sanayi A.Ş. yönetim kurulu başkanı olan Uğur, Balıkesir'de istihdama yönelik önemli katkılarda bulundu. Balıkesir ticaret Odası başkanlığı da yapan Edip Uğur, 18. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak ilk defa parlamentoda görev aldı. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı yapan Edip Uğur, ardından 22. Dönem

Balıkesir Milletvekili seçilerek AK Parti kadrolarında yer aldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Edip Uğur, şu an Balıkesir'de büyük sanayi kuruluşları arasında önemli bir yere sahip olan Arı Rafine Yağ Sanayi A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı ile ülke genelinde en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında Balıkesir'i temsil etmektedir. AK Parti Balıkesir Milletvekili ve MKYK üyesi Edip Uğur 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde birinci sıradan milletvekili seçilerek tekrar parlamentoya girdi.

MEHMET CEMAL ÖZTAYLAN KİMDİR?

Mehmet Cemal Öztaylan, 1954 yılında Bandırma'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bandırma, Balıkesir ve Bursa'da tamamlayan Öztaylan, Bursa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Adalet Partisi Bandırma Gençlik Kollar ile 1974-78 yılları arasında Balıkesir il yönetiminde çalıştı. Mehmet Cemal Öztaylan, 1989-91 yılları arasında 19. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak görev yaptı. 1996-2001 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı müşavirliği ile özel bir şirkette yöneticilik ve

yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2004 yılında AK Parti'den Bandırma Belediye Başkanlığı'na seçilen Cemal Öztaylan, 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili seçildi. Öztaylan, evli ve 2 çocuk babası.

AYŞE AKBAŞ KİMDİR?

Ayşe Akbaş, 1971 yılında Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümü mezunu olan Akbaş, iş hayatına 1994 yılında özel sektörde yönetici olarak başladı. Sırasıyla muhasebe, üretim ve finans departmanlarında çalıştı. 2003 yılında kendi iş yerine açan Ayşe Akbaş, serbest muhasebeci ve mali müşavir, marka ve patent vekilliği mesleklerinde faaliyetlerini sürdürüyor. 2003 yılında AK Parti İl Kadın Kollarında görev alan Ayşe Akbaş, 2004 mahalli Seçimlerinde

Balıkesir'de belediye meclis üyesi seçildi. AK Parti İl Teşkilatında il yönetim kurulu üyesi de olan Ayşe Akbaş, 23. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Balıkesir'in ilk bayan milletvekili olarak parlamentoya girdi.

İSMAİL ÖZGÜN KİMDİR?

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, 1956 yılında Balıkesir'de doğdu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) İşletkmecilik ve Turizm Yüksek Okulu mezunu olan Özgün, uzun yıllar yeminli mali müşavirlik yaptı. AK Parti kurucular kurulu üyesi olarak görev alan İsmail Özgün, 20. ve 21. dönem Balıkesir Milletvekili olarak görev yaptı. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu eski başkanı olan İsmail Özgün, AK Parti'den 22. Dönem Milletvekilliği sırasında TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu başkanlığına

getirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan İsmail Özgün, 23. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde tekrar seçilerek parlamentoya girdi.

ALİ OSMAN SALİ KİMDİR?

Ali Osman Sali, 1959 yılında Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Sali, yine İÜ sosyal Bilimler Enstitüsü mali hukuk dalında master ve doktorasını yaptı. Ali Osman Sali, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Ali Osman Sali, Denetim elemanı, kamu yöneticisi, SSK müfettiş yardımcılığı, Başbakanlık müfettiş yardımcılığı, müfettiş, başmüfettiş, devlet personel dairesi başkanlığı ve Başbakanlık Başmüfettişi olarak sürdürdüğü

görevinden ayrıldıktan sonra 2002 yılında AK Parti'den 22. Dönem Milletvekili olarak parlamentoda yer aldı. Dr. Ali Osman Sali 23. dönem Milletvekilli Genel Seçimlerinde tekrar milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.

HÜSEYİN PAZARCI KİMDİR?

Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, 1944 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. Uluslararası hukuk profesörü, eski büyükelçi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktor asistan, doçent ve profesör oldu. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Hukuk ve Eğitim Daire başkanı, Dışişleri Bakanlığı baş hukuk müşaviri, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi profesörü olan Hüseyin Pazarcı'nın 11 kitap ve 50'nin üzerinde makalesi yayınlandı. Hüseyin Pazarcı, 23. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde

CHP'den Balıkesir Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

ERGÜN AYDOĞAN KİMDİR?

Ergün Aydoğan, 1964 yılında Balıkesir'in İvrindi ilçesinde doğdu. Edremit Ticaret Lisesi mezunu olan Aydoğan siyasete 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başladı. 1995 - 2002 yıllarında CHP İvrindi ilçe başkanlığı yapan Aydoğan, 1999 ve 2002 yıllarında patisinden milletvekili adayı oldu. CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ergün Aydoğan, 23. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde CHP'den milletvekili olarak parlamentoya girdi.

AHMET DURAN BULUT KİMDİR?

Ahmet Duran Bulut, 1953 yılında Balıkesir'in Gömeç ilçesinde doğdu. 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından MHP İl Başkanlığı görevine getirilen Ahmet Duran Bulut, 3 dönemdir sürdürdüğü il başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Ülkü Ocaklarında başkan yardımcılığı ve başkanlık, 1976-78 yıllarında Konya Milliyetçi Öğretmenler Genel Başkanlığı yaptı.Asker babanın öğretmen çocuğu olan bulut, Lapseki lise müdürlüğü, Çanakkale Ezine, Sivas Akıncılar, Bilecik Yenipazar, Balıkesir Kepsut

ilçe milli eğitim müdürlükleri görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Duran Bulut, 23. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde MHP Balıkesir Milletvekili olarak ilk defa parlamentoya girecek.

(YU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title