Haberler

Balıkesir'de 995 astsubay adayı yemin etti

Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ) bağlı Balıkesir'deki Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulunda, intibak eğitimlerini bitiren 995 astsubay adayı, yapılan törenle yemin etti.

MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) personel yetiştirme adına kısa sürede önemli rolleri yerine getirdiğini söyledi.

Tarih boyunca Türklerin ordusu ve milletiyle bütünleştiğini söyleyen Afyoncu, "Türk tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan 15 Temmuz kalkışması sonrası kurulan MSÜ, 3 yılda 17 bin 500 öğrenciye ulaşmış, TSK'nin subay, astsubay ve kurmay subay ihtiyacını karşılayan önemli bir müessese haline gelmiştir. Mezun ettiğimiz gençlerin sayısı arttıkça bizim gururumuz da her geçen gün artmaktadır." diye konuştu.

Astsubay adaylarına seslenen Afyoncu, şunları kaydetti:

"Biz, sizlerden iyi bir eğitim almanız için çok çalışmanızı istiyoruz ama en önemli isteğimiz şu, Türk milletinin değerlerine bağlı olacaksınız. Bu millete ve Türk devletine bağlı olacaksınız, başka hiçbir yere değil. Türkler, devletsiz yaşamayan bir millettir. Devletleri olmayan Türkler, asimile olmuş gitmişlerdir. O yüzden tarih içerisinde Türk devleti, kutsal bir baba olarak kabul edilmiştir. Devlet, bizim koruyucumuzdur. Her zaman için Türk devletinin emrinde, Türk devletine bağlı, Türk milletini var etmek için mücadele edeceksiniz. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın."

Okul Komutanı Topçu Albay Yüksel Kolcu da 15 Temmuz hain darbe girişimine maruz kalan Türkiye'nin bu ihanetin hemen ardından hem sınırları içinde hem de Suriye ve Irak'ta çok başarılı operasyonlar icra ettiğini, bu operasyonlarda görev alan okul personeli ve mezunlarının göğüslerini kabarttığını ifade etti.

Astsubay adaylarının ant içtiği törende, geçit resmi yapıldı.

Törenin ardından astsubay adayları, farklı kentlerden gelen aileleri ve yakınlarıyla kucaklaşıp hasret giderdi.

Törene, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Okul Komutanı Topçu Albay Yüksel Kolcu, Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanı Tuğgeneral Sebahattin Kılınç ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Halil ibrahim Gümüşler Kendı:

Yüksel kolçu erzurumda benim boluk komutanimdi109.alayda

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title