Haberler

Balıkesir'de 144 Koruyucu Aile Bulunuyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgiye göre Balıkesir'de 144 koruyucu aile olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgiye göre Balıkesir'de 144 koruyucu aile olduğu belirtildi.

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Arif Şahin Türkiye'de koruyucu aile sayısının 5 bin 289 olduğunu ifade ederek Balıkesir'de ise bu sayısının 144 olduğunu söyledi. Koruyucu aile tanımına açıklık getiren TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Arif Şahin "Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Ülkemizde koruyucu aile sayısı 5 bin 289, Balıkesir'de ise 144'tür. Türkiye'de en çok koruyucu ailenin bulunduğu il 486 aile ile İstanbul olurken İzmir'de 360, Ankara'da ise 312 koruyucu aile bulunmaktadır. Balıkesir koruyucu aile sayısı bakımından iller arasında 12. sırayı almıştır. Balıkesir'de koruyucu ailenin yanındaki çocuk sayısı ise 171 olmuştur. Geniş ailelerden oluşan hane halkı oranında en düşük 2. il Çanakkale olurken en düşük 3. il Balıkesir oldu. En az bir çekirdek aile ve diğer kişilerden oluşan aile olarak tanımlanan geniş aileden oluşan hane halkı oranının en yüksek olduğu il 2018 yılında yüzde 29.8 ile Şırnak oldu. Şırnak ilini yüzde 26.6 ile Hakkari ve yüzde 25.2 ile Batman izledi. Geniş aileden oluşan hane halkı oranının en düşük olduğu il, yüzde 9.8 ile Eskişehir oldu. Eskişehir ilini yüzde 10.3 ile Çanakkale ve yüzde 11.1 ile Balıkesir izledi"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Balıkesir Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title