Haberler

Balıkesir: Burhaniye'ye Jeotermal Arama İzni

- Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi'nin İlçeye Jeotermal Enerji Kazandırma Çalışmaları Devam Ederken, Jeotermal Enerji İçin Ön Arama İzni Çıktığı Bildirildi. Belediye Başkanı Fikret Akova, İlçede Termal Turizmi Geliştirmek İstediklerini Bildirdi.

- Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi'nin ilçeye jeotermal enerji kazandırma çalışmaları devam ederken, jeotermal enerji için ön arama izni çıktığı bildirildi. Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede termal turizmi geliştirmek istediklerini bildirdi.

Komşu ilçe olan Edremit'in jeotermal enerjiden yararlandığını belirten Başkan Akova, jeotermal enerji çalışması yapmak için belediyenin mücavir alanını genişlettiklerini söyledi. İlçede yeni otellerin yapılması için yatırımcı beklediklerini belirten Başkan Akova, "Orjan'da belediyeye ait 200 dekar alanı oteller için ayırdık. Bu alana 4 adet yıldızlı oteller yapılmasını istiyoruz. Bunun için de yatırımcı bekliyoruz. İlçemizde jeotermal enerjiden yararlanmak için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Jeotermal enerji aramak için yaptığımız başvuruda ön arama izni çıktı. Belirlenecek noktalarda sondaj çalışmaları yapacağız. İlçemizdeki otellerin jeotermal enerji ile ısınmalarını sağlamak istiyoruz. İlçemizde termal turizmi geliştirmek istiyoruz. Bunun için de jeotermal enerji arama çalışmalarına çok önem veriyoruz. Önceki ay Türkiye Jeotermal Derneği Başkanı Orhan Mertoğlu belediyemizde bilgilendirme toplantısı yaptı" dedi.

(KT-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title