Haberler

Balıkesir: Burhaniye'de 3. Uluslar Arası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi Tarafından Bu Yıl Üçüncüsü Yapılan ve Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Kapsamında Düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması Büyük İlgi Gördü.

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan ve Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması büyük ilgi gördü.

Öğretmenler Mahallesi Kadın Kültür Evi'nde düzenlenen yarışmada; zeytinyağlı yemek dalında Mükerrem Aygül (Zeytinyağlı yer elması), Zeytinyağlı börek dalında Fatma Çelik (Su Böreği) tatlılar kategorisinde ise Fatma Kalmaz (Zeytinyağlı un helvası) ile birincilik kazandı.

3. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali çerçevesinde düzenlenen zeytinyağlı yemekler yarışmasına, 12 bayan katıldı. Yeteneklerini zeytinyağlılar için sergileyen Burhaniyeli bayanlar, çeşit çeşit yemekler, tatlılar ve börekler yaptı.

Jüri üyelerinin yemekler arasında tercih yapmakta zorlandığı yarışmada, yarışmacılar kadar izleyenler de heyecanlı anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Fikret Akova, "Egemizin ve Burhaniye'mizin ağız tadı yemeklerimizi bölgemize ve ülkemize tanıtabilmek için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Burada birincilik elbette önemli ama önemli olan bu ağız tadımızı tüm ülkeye tanıtabilmek. Bundan dolayı zeytinyağlı yemekler yarışmasını bu yıl da yaptık, gelecek yıllarda da yapacağız. Yarışmacılarımıza başarılar dilerim. Zeytin her şeyiyle bir hayat tarzının adıdır. Burhaniye'mizde zeytinsiz soframız yok. Bu nedenle, zeytinyağlı yemekler yarışmasını organize ettik. Bölgemizde yaşayan hanımlarımız, yeteneklerini zeytinyağlı yemeklerde gösterdi" dedi. Yarışma sonunda birinci olanlara, Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından çeyrek altın ve 5 kiloluk zeytinyağı hediye edildi. Diğer yarışmacı adaylara ise birer teşekkür belgesi verildi.

Yarışma sonunda hazırlanan zeytinyağlı yemekler, yarışmayı seyretmeye gelenlere dağıtıldı.

(BT-İRF-EŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title