Haberler

Balıkesir: Bülent Ecevit'in Hayatını Kaybetmesi

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Kurucusu ve Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Ölümü, Balıkesir'de de Büyük Üzüntüyle Karşılandı.

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümü, Balıkesir'de de büyük üzüntüyle karşılandı.

Parti teşkilatı, taziye için gelen siyaset dünyası ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin akınına uğradı. İl teşkilatı, şehir merkezinde vatandaşların Ecevit ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazabilecekleri bir taziye standı açtı. Burada bir açıklama yapan DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu, "Türk ve dünya siyasetinin sayılı liderlerinden onursal genel başkanımız Bülent Ecevit'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Siyaset yaşantısı boyunca laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmış, ülkemizin bölünmezliğine karşı ödünsüz mücadele etmiş, dış ve iç siyasette kırmızı çizgilerinden hiçbir zaman taviz vermeyip sonuna kadar savunmuş tek liderdir. Bize bıraktığı mirasa sahip çıkacak, sonuna kadar savunacağız. Gösterdiği yol bize ışık tutacaktır. Üzüntümüz büyük" diyerek duygularını ifade etti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ender Biçki ve yönetim kurulu üyeleri, parti binasında ziyaret ettikleri DSP İl Başkanı Aydoğdu ve parti yönetimine başsağlığı dilerken, kardeş parti olarak gördüklerini ifade ettiği DSP ile bundan böyle birlikte siyaset yapmayı arzuladıklarını söyledi. Ziyaretin ardından CHP'liler de caddede kurulan masada taziye defterini imzaladılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title