Haberler

Balıkesir Bu Köye Gelen Kimse Aç Kalmıyor

Balıkesir'in Büyük Katrancı Mahallesinde 200 yıldır yaşatılan gelenek nedeniyle, bu köye gelen misafirler, ziyaretçiler ile yolu düşenler aç ve açıkta kalmıyor.

Balıkesir'in Büyük Katrancı Mahallesinde 200 yıldır yaşatılan gelenek nedeniyle, bu köye gelen misafirler, ziyaretçiler ile yolu düşenler aç ve açıkta kalmıyor. Köyde yılın 365 günü misafirler için yemek pişiyor. Balıkesir'in Kepsut ilçesi Büyük Katrancı Mahallesi sakinleri 200 yıllık yemek hazırlama geleni devam ediyor. Mahalle sakinleri her gün sırayla 3 öğün yemek hazırlıyor. Köye gelen misafirlere, ziyaretçilere, aç ve açıkta kalanlara yemek ikram ediliyor. Köyde kalacak olanlar köy konağında misafir ediliyor. Konak dolu olduğu zaman, köylüler misafileri kendi evlerinde konuk ediyor.

ÇORBADAN ETE, TATLIDAN ÇAYINA KADAR HERŞEY HAZIR

Yılın 365 günü mahalle sakinlerinin sırayla yemek hazırladığını belirten söyleyen köy Muhtarı Zeki Şentürk'ün eşi Mihri Şentürk, Misafirlerimiz konakta ağırlıyoruz. Hazırlanan yemekleri konakta misafirlerimize ikram ediyoruz. Yemekleri sırayla her gün komşularımız yapıyor. Köye sürekli misafir geliyor. Yemeklerde, çorbasından, etine, tatlısından kuru fasulyesine kadar hepsini yapıyoruz dedi.

BAŞKAN KAFAOĞLU'DA KÖYLÜLERE KONUK OLDU

Köydeki vatandaşların daveti üzerine köye giden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu da konuklar arasında yer aldı. Köylüler ile bir araya gelen Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, hazırlanan yemeklerden de tadarak, yemek duasını okuttu. 200 yıldır devam eden bu geleneğin Türk toplumunun değerlerinden olduğunu belirten Kafaoğlu, şöyle konuştu

Bu köye gelen misafirlere günde 3 öğün olmak üzere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği veriliyor. Köye gelen misafirler burada aç ve açıkta kalmıyor. Misafirlere konaklayacaksa da mutlaka yatacak yer temin ediliyor. Biz vatandaşlarımızdan enerji alıyoruz. Onlarla beraber olduğumuz zaman daha da mutlu oluyoruz. Bizim örf adet gelenek ve göreneklerimizde misafirperverlik çok önemli. Hacı Bektaş'ı Veli ne güzel söylemiş, 'Gelene açıktır kapımız, yiyene helaldir lokmamız' diye. İşte kim gelirse helal lokmamızdan yiyebilir diyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Balıkesir Kepsut Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title