Haberler

Balıkesir: Beyaz Et Sektörünü Bu Kez De 'Kene' Vurdu

Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, yaz aylarında görülen kene vakalarının sektörün piknik sezonu beklentilerini boşa çıkardığını belirterek, yaşanan sıkıntının sektörde zararına satış sürecinin tekrar başlamasına neden olduğunu söyledi.

Şeker Bülten Dergisi'nin Ağustos ayı sayısında yazdığı 'Sektörümüz Yaz Hareketliliği Bekliyor' başlıklı baş yazıda sektördeki yaz beklentisine değinen Ali Bor, iç piyasada hareketlilik bekledikleri yaz aylarının kendileri için büyük hayal kırıklığı getirdiğini kaydetti. Yaz aylarına damgasını vuran kene vakaları nedeniyle vatandaşların piknik alanlarından uzaklaştığına dikkat çeken Bor, kene vakası, havaların yeterince sıcak olmaması ve turizm hareketliliğinin beklentilerin altında seyretmesinin, beyaz ete zararına satış sürecini tekrar başlattığını belirtti. Sektörün piknik sezonu beklentisinin boşa çıktığını vurgulayan Bor "Yaz aylarında satışlarda canlanma beklediğimiz sektörümüz için yaz ayları büyük hayal kırıklığı getirdi. Geçtiğimiz Ekim ayından bu yılın Nisan ayına kadar zararına satışlar yapmıştık. Nisan ve Mayıs'tan sonra toparlanma sürecine girildi. Kuş gribi vakasından kaynaklanan stoklarımızı eritmeye çalıştık. BESD-DİR verilerine göre, bu rakam tüm sektörümüz için 100 bin tondu. Bir yıl içinde eritilmesi planlanan bu üretim fazlası ancak yarı yarıya eritilebildi. Halen tüm sektörün depolarında 45 bin ton stok duruyor. Bir de buna piknik sezonu iyi geçecek diye yaptığımız üretim fazlası eklenince, fiyatlardaki düşüşler kaçınılmaz oldu" dedi.

Sektörün umudunun büyük bir sabırla bekledikleri ihracat olduğunu ifade eden Ali Bor, dolardaki artışın sektördeki girdi maliyetlerini arttırdığını belirterek "Yüksek girdi maliyetleriyle zaten baş edemediğimiz Brezilya gibi büyük tavuk eti ihracatçılarıyla nasıl rekabete girme şansımız olacak bilemiyoruz. Biz sektör temsilcileri olarak her olanağı sonuna kadar zorluyoruz. Ama sektörümüzü yine zor günler bekliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title