Haberler

Balıkesir: Başbakan Erdoğan, Ekinlik Adası'nda Açıklamalarda Bulundu...(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'daki bu sürecin, Filistinli 7 çocuğun vurulmasıyla başladığını belirterek, tarafların mutlaka masaya oturması gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'daki bu sürecin, Filistinli 7 çocuğun vurulmasıyla başladığını belirterek, tarafların mutlaka masaya oturması gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tatilini geçirdiği Ekinlik Adası sahil kordonunda bir yürüyüş yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan daha sonra bir çay bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, konuşmasından sonra çocuklara dondurma aldı ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'da çocukların, kadınların, savunmasız insanların öldürüldüğünü belirterek, "Köprüler uçuruluyor, elektrik santralleri uçuruluyor. Adeta doğa katlediliyor. Bütün bunlar karşısında insanlık ne yapıyor. Bizler şu anda dünyanın bir ucundan diğer ucuna sürekli görüşmeler halindeyiz" dedi.

Ortadoğu'daki problemlerin mutlaka çözüleceğini belirten Erdoğan, "İsrail ve diğerleri masaya oturacak, bu işin başka çıkışı yok. Olmadığı taktirde bu taraflar için çok ciddi zarar ziyan meydana getirecektir. Bu kinle, bu nefretle bir yere varmak mümkün değil. Burada gerek Hizbullah gerek öbür tarafta Filistin Yönetimi gerek İsrail karşılıklı olarak anlayışla bu işi artık çözmek durumundalar.

Bu süreç biliyorsunuz sadece Filistin'in bir asker kaçırmasıyla başlamamıştır. İşin gerçeğini medya gözden kaçırmasın. Özellikle Türk medyasından birşey rica ediyorum. Bu iş öncelikle 7 tane Filistinli çocuğun biliyorsunuz plajda vurulmasıyla başlamıştır. 7 tane Filistinli çocuk vurulduktan sonra, şehit edildikten sonra, öldürüldükten sonra bu süreç başlamıştır. Ondan sonra bir askerin kaçırılması olayı olmuştur. Askerin kaçırılması olayından sonra Filistinli sivil hedefler vurulmaya başlamıştır. Biz o andan itibaren hemen devreye girdik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title