Haberler

Balıkesir: Bandırma'ya Tıp Fakültesi İsteği

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulması kararlaştırılan tıp fakültesinin Bandırma'ya yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, bu teklifinin kabul edilmesi halinde 3 ay içerisinde tıp fakültesini hizmete açacağı sözünü verdi.

Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nejdet Hacıoğlu'ndan tıp fakültesinin Bandırma'da açılmasını istedi. Bandırma'da kampüs alanı için ayrılmış bin dönümlük arazi ve inşaatı bitmiş durumda bölge devlet hastanesi binası olduğunu belirten Başkan Öztaylan, "Balıkesir Üniversitesi'nde tıp fakültesi açılması için karar çıktı, ancak yer bulunamadığından bir türlü hizmete giremiyor. Oysa Bandırma'da bunun için Bölge Devlet Hastanesi binası hazır durumda. Eğer üniversite yönetimini bunu kabul ederse, ben söz veriyorum 3 ay sonra Bandırma'da tıp fakültesini hizmete açarım. Biz belediye olarak kapısını, penceresini, boyasını badanasını yaparız. Komutanımla, Kaymakamımla, Bandırmalı işadamlarımız, oda ve borsalarımızla bunu hayat geçiririz. Fakülte ve hastanenin bilimsel donanımını da 3 ayda hazırlarız. Bu çalışmamıza da Bandırma'ya bugüne kadar hak ettiği yatırımı, payı vermeyenlere ithaf ederiz" dedi.

Rektör Hacıoğlu ise, fakültenin Bandırma'ya açılmasının kendi inisiyatiflerinde olan bir durum olmadığına dikkat çekerek, "Bize kendi başımıza fakülte kuramıyoruz, kurulması kararlaştırılan fakülteyi faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Bandırma'da tıp fakültesi açılmasının en büyük destekçisi benim. Bolu'da İzzet Baysal Üniversitesi'nde, Konya'da, İstanbul'da ikişer tane tıp fakültesi var. Bizim üniversitemiz bünyesinde de hem Balıkesir'de hem de Bandırma'da tıp fakültesi kurabiliriz. Siz üst makamlardan Bandırma'ya tıp fakültesi açılması için onay alın, bir hafta sonra biz de hayırlı uğurlu olsun deriz. Hem de Balıkesir'e inat, Bandırma'daki fakülteyi daha önce hayata geçirirsiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title