Haberler

Balıkesir: Bandırma'da, Paşabayır Mahallesi 3'e Bölünüyor

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nin en büyük mahallesi olan 40 bin nüfuslu Paşabayır Mahallesi'nin, 3 ayrı mahalleye bölüneceği bildirildi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nin en büyük mahallesi olan 40 bin nüfuslu Paşabayır Mahallesi'nin, 3 ayrı mahalleye bölüneceği bildirildi.

İlçenin en büyük mahallesi durumunda olan Paşabayır Mahallesi'nin 3 ayrı mahalleye bölünmesi, Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Komisyon tarafından yeni mahallelerin isimleri Paşabayır, Paşakonak ve Paşakent olarak belirlendi. Mahallenin son yıllarda aşırı büyümesinden dolayı muhtarlık hizmetlerinde sorunlar yaşandığını belirten Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, alınan bölünme kararının siyesi değil mecburi bir karar olduğunu söyledi.

Mahalli seçimlere kadar mahallenin tek olarak devam edeceğini kaydeden Öztaylan, "Seçimlere kadar mahalle aynı şeklini koruyacak, seçimlerde 3 ayrı mahalle olarak muhtarlık seçimleri yapılacak. Alınan kararla hizmetlerin daha iyi yürütülmesi sağlanacak. Paşabayır coğrafi ve nüfus olarak çok büyüdüğü için muhtarlık hizmetleri yetmiyor. Muhtarlığın önünde kuyruklar oluşuyor ve mahallenin birçok bölümünden çok uzakta kalıyor" dedi.

Mahallenin bölünmesine parti olarak karşı olmadıklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Mustafa Öz ise, bölünme konusunda referandum yapılmasını istedi. Bölünme kararının ardından zorlu bir süreç başlayacağını ifade eden Öz, "Mahallelerin bölünmesiyle birlikte nüfus cüzdanları, tapu kayıtları, kısaca A'dan Z'ye bütün resmi belgeler değişecek. Biz karşı değiliz, ancak herkesi uyarıyorum; bu konuda büyük karmaşa yaşanacak, herkesin önüne bürokratik engeller çıkacak" şeklinde konuştu.

Kabul edilen bölünme kararıyla ilgili olarak Araştırma İnceleme Komisyonu'nun gerekli çalışmaları yapacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title