Haberler

Balıkesir: Balıkesirli Kaşif, Benzinli Motorlar İçin Ekonomik Yakıt Üretti

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne Bağlı Altınova Beldesi'nde Yaşayan Semih Eşgil, Kendi Evinde Yaptığı Çalışmalar ile Benzinin Yerine Geçebilecek Bir Yakıt Ürettiğini İddia Etti.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde yaşayan Semih Eşgil, kendi evinde yaptığı çalışmalar ile benzinin yerine geçebilecek bir yakıt ürettiğini iddia etti.

Eşgil, ürettiği yakıtı şu ana kadar otomobil, motosiklet ve jeneratörde test ettiğini, sponsor bulduğu takdirde bunu daha da geliştirebileceğini ifade etti. Almanya'da uzun yıllar AR-GE departmanlarında makine mühendisi olarak çalışan ve uzun yıllardan beri Ayvalık'ın Altınova Beldesi'nde yaşayan Semih Eşgil, yeni bulduğu yakıtı geliştirerek piyasaya sürmek istiyor. Bütün benzinli motorlarda kullanılacağını iddia ettiği yakıtın benzine göre yüzde 50 daha ucuz olduğunu belirten Semih, "Uzun çalışmalarım sonucunda benzinli motorlarda kullanmak üzere yepyeni bir yakıt türü geliştirdim. İlk ateşlemeyi benzinle sağladıktan sonra diğer yakıtı açıp saatlerce daha performanslı bir şekilde motorumla yol kat ediyorum. Sadece şunu açıklayabilirim: Benzinden, mazottan daha ucuz. Asla yapmış olduğum yakıtta solvent, tiner vs. yoktur. Benzinden, LPG den daha tehlikesiz. Bunu ortak bir sponsor bulduktan sonra daha da geliştireceğim. Çalışmalarım devam ediyor. Bu mobiletin kendi deposunda benim bulduğum yakıt diğer yağ kutusunda ise sadece çalıştırırken kullandığım benzin var. Basit bir sistemden başka bir şeye ihtiyaç yok. Şu an benzinli jeneratörde ve bir arabada aynı performansı sağlıyorum" dedi.

Altınova'nın Sahil Mahallesi Çamlık Sitesi'nde çalışmalarına devam eden Eşgil, geliştirdiği ürünü pazarlamak için kendi kurduğu internet sitesinden de tanıtım yapıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title