Haberler

Balıkesir: Balıkesir Üniversitesi, Rektörünü Seçecek

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu'nun iki dönem üst üste yaptığı görevi bu yıl sona ererken, boşalacak olan göreve kimin geleceği, ekim ayında yapılacak seçimlerin ardından belli olacak.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, ekim ayında makamını yeni seçilecek rektöre devretmeye hazırlanıyor. Göreve 1998 yılındaki seçimler sonunda atanan ve üst üste iki dönem seçilen Hacıoğlu'nun, 8 yıldır sürdürdüğü görevi bu sene sona erecek. Ekim ayında yapılacak seçim öncesi adaylık için Prof. Dr. Şerif Saylan, Prof. Dr. Cemal Okuyan, Prof. Dr. Aydın Okçu ile Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'in isimleri geçiyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, henüz adaylığını resmen açıklamamasına rağmen en çok konuşulan isim olarak dikkat çekiyor.

BEDRİYE TUNÇSİPER'İN, BAŞARILARLA DOLU 22 YILLIK KARİYERİ

Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 1961 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. 4 yıllık olan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 3 yılda mezun oldu. Üniversitedeki başarısıyla dikkat çeken Bedriye Tunçsiper, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sınavına davet edildi ve başarılı oldu. 1984 yılında Uludağ Üniversitesi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi'nde İktisat Anabilim Dalı'nda, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Kalkınması ve GAP" konulu teziyle yüksek lisansını, 1992 yılında, "Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Türk Turizmi" konulu teziyle doktorasını tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1995 yılında da İktisat Teorisi Anabilim Dalı'nda doçent oldu. 1980 yılı öncesinde kredili sistem ile okuyan Tunçsiper, ODTÜ'de 1 yıl hazırlık okudu. 1 Şubat 2001 tarihinde profesörlüğe atanan Bedriye Tunçsiper, 1992 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, 1996 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, 2000 yılında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, 2001 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü, 2004 yılında Netacibey Eğitim Fakültesi Dekan Vekili görevlerinde bulundu. Tunçsiper, 2002 yılından bu yana rektör yardımcılığı görevini yürütüyor. Üniversitenin değişik birimlerinde 22 yıldan bu tarafa çeşitli görevlerde bulunan Tunçsiper'in çok sayıda yayınlanmış eseri var. Evli ve 2 çocuk annesi olan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, yabancı dil olarak İngilizce biliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title