Haberler

Balıkesir: Balıkesir Şehit Aileleri Derneği'nden Terör Tepkisi

Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Başad) Başkanı Mustafa Tetik, Türkiye'deki Terörün Tamamen Kökünün Kazınmasını İsteyerek, Siyasilere Tepki Gösterdi.

Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞAD) Başkanı Mustafa Tetik, Türkiye'deki terörün tamamen kökünün kazınmasını isteyerek, siyasilere tepki gösterdi.

Dün gece Mardin'in Dargeçit İlçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada yaralandıktan sonra şehit olan Jandarma Teğmen Cengiz Evrenos ile beraber Balıkesir'in 224'üncü asker şehidini verdiği öğrenildi. İHA muhabirine konuşan BAŞAD Başkanı Mustafa Tetik, "Maalesef, bu son şehidimizle beraber Balıkesir olarak 224'üncü askerimizi şehit vermiş olduk. Siyasilerden hep aynı sözleri işitmekten, onlara aynı soruları sormaktan artık bizler bıktık. Siyasiler ve milletvekilleri bize gelip, 'Vatan sağ olsun. Acı hepimizin, kanları yerde kalmayacak" diyor. Biz de bu edebiyatı bırakmalarını söylüyoruz. Terörle Mücadele Kanunu'nu çıkarmakla övünüyorlar. Terör böyle bitmez. Terörle gerçekten mücadele edilmeli, kökü kazınmalıdır. Biz şehit aileleri olarak siyasilere artık aynı soruları sormayacağız, başka türlü konuşacağız" dedi.

Bu arada, emniyet teşkilatından da 16 civarında polisin şehit olduğu kaydedildi.

TERÖRİSTLER PUSU KURMUŞ

Öte yandan, Mardin'in Dargeçit İlçesi'ndeki çatışmanın, aralarında korucuların da bulunduğu Jandarma Teğmen Cengiz Evrenos komutasındaki birliğin teröristlere yönelik pusu faaliyeti gerçekleştirmek üzere intikalde oldukları, bu sırada teröristlerin daha önceden kurduğu hain pusuya düşürüldükleri, çatışmanın da bu sırada çıktığı öğrenildi. Şehidin babası Nuri Evrenos, taziyeye gelen askeri yetkililerin çatışmanın pusuya düşme neticesinde gerçekleştiğini anlattıklarını söyledi. Şehit Teğmen Cengiz Evrenos'un cenazesi bugün uçak ile önce İzmir'e ardından Balıkesir'e getirildi. Bu gece Balıkesir Asker Hastanesi morgunda kalacak olan şehidin cenazesi, yarın öğleyin Zağnos Paşa Camisi'nde düzenlenecek askeri törenin ardından şehitlikte toprağa verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title