Haberler

Balıkesir: Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Hayvan Satış Yerleri Hazırlanıyor

Kurban Bayramı'nın Yaklaşmasıyla Birlikte, Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi Hummalı Bir Çalışma İçerisine Girdi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Edremitliler'in daha huzurlu ve rahat bir Kurban Bayramı geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli önlemleri alan Edremit Belediyesi'ne bağlı ekipler, Cumartesi Pazarı'nın kurulduğu alanda kurban satış yerlerinin çalışmalarına başladı. Belediyenin gösterdiği yerleri kurbana hazırlayan sürü sahipleri, bir taraftan memnuniyetlerini dile getirirken diğer taraftan gösterilen yerleri kendi çabalarıyla onardıklarını ifade etti.

Yıllardan beri hayvancılık sektörüyle ilgilenen Volkan Kavas, "Her sene burada hayvan pazarı kuruluyor. Ama inanın zemin çok kötü. Hayvanlar heder olmasın diye altlarına kürek kürek toprak atmak zorunda kaldık. Aslına belediye olarak bu zemini daha önceden ayarlamış olsalar, biz de çok memnun kalacaktık. Yine de başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan, bayramda vatandaşların mağdur olmaması için belediye olarak tüm çalışmalara hız verdiklerini belirten Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde hayvan pazar yerlerinin son kontrolleri yapıldı. Şu an son aşamaya geldi. Sanırım Pazartesi gününden sonra da yavaş yavaş küçük ve büyükbaş hayvanların gelmesi yakındır. Ayrıca Kurban Bayramı'nda hayvan kesim yerlerinin dışında kesinlikle kesime izin verilmeyeceğiz. Kurban kesim alanlarında vatandaşın mağdur olmaması için her türlü kolaylığı sağlamak amacıyla çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Belirlediğimiz kurban kesim noktalarının dışında, herhangi bir yere kesim yapılmasına izin vermeyeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın kurban bayramlarını huzur ve sağlıklı bir ortamda geçirmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title