Haberler

Balıkesir: Balıkesir Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir Belediye Meclisi, Bir Önceki Toplantıda Yapılan Ring Seferleriyle İlgili Zammı Geri Çekti. 25 Ykr İken 90 Ykr'ye Çıkarılan Şehir İçindeki Ring Hatlarında Çalışan Belediye Otobüslerine İndi-bindi Ücreti 30 Ykr Olarak Düzenlendi. CHP Grubu, Servis Araçları ile Belediyenin Çeşitli Vergi, Resim, Harç ve İsteğe Bağlı Hizmetleriyle İlgili Fiyat Düzenlemesine Ret Oyu Kullanırken, Bu Maddel...

Balıkesir Belediye Meclisi, bir önceki toplantıda yapılan ring seferleriyle ilgili zammı geri çekti. 25 YKR iken 90 YKR'ye çıkarılan şehir içindeki ring hatlarında çalışan belediye otobüslerine indi-bindi ücreti 30 YKR olarak düzenlendi. CHP Grubu, servis araçları ile belediyenin çeşitli vergi, resim, harç ve isteğe bağlı hizmetleriyle ilgili fiyat düzenlemesine ret oyu kullanırken, bu maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi'nin 2006 yılı 74. dönem birinci birleşimi gerçekleşti. Gündem madelerinin görüşüldüğü toplantıda bazı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sabri Uğur, Yakın zamanda Balıkesir sivil havaalanının faaliyete geçeceğini ve İzmir hava Yolları şirketi ile yapılan anlaşma çerçevesinde Balıkesir'den İzmir bağlantılı Ankara, İstanbul ve diğer bölgelere düzenli seferlerin başlayacağını müjdeledi. Balıkesir'i ulusal hava ulaşımına entegre etmeye çalıştıklarını belirten Uğur, "Teknik alt yapı ve diğer hususlarda bir sıkıntımız yok. Ancak, hava ulaşımıyla ilgili ticari bir hava yolu şirketi bulmak gerekiyordu. Yaptığımız görüşmeler sonucunda İzmir Hava Yolları şirketiyle anlaşma yaptık. Buna göre, düzenli olarak haftanın 3 günü düzenli uçak seferleri başlatılacak" dedi.

İzmir Hava Yolları şirketinin Balıkesir'deki seferleri, Pazartesi akşam 23..00'te gelecek olan uçak ertesi sabah (Salı) saat 06.00'da Balıkesir'den İzmir'e hareket edecek. Aynı şekilde perşelmbe ve cuma günleri de saat yine 06.00'da Balıkesir'den kalkacak olan uçak ile İzmir'den Ankara ve İstanbul seferlerinin düzenli olarak gerçekleşeceği bildirildi.

Balıkesir Belediye Meclisi'ndeki bir başka gündem maddesi ise Kent Konseyine seçilecek üyelerin belirlenmesiydi. Balıkesir Belediyesi'nin sekreteryasında oluşturulacak konsey için valilik, belediye, mahalle muhtarları derneği'nden 10'ar, il genel meclisinden meclisin üçte biri, kamu yararına olan odalar ve siyasi partilerden 1'er üyenin yer alacağı liste ile hazırun cetveli oluşturulacağı, temeli istişare ve danışma meclisi niteliği taşıyan Kent Konseyi'nin doğal başkanının ise Belediye Meclis Başkan Vekili olarak Bamıkesir'de Servet Tellioğlu'nun olacağı açıklandı. Belediye Meclisi, ardı geçen kurum ve kuruluşlara geçtiği davet yazısı ile Kent Konseyi için 10'ar ve 1'er üyenin belirlenerek en kısa zamanda bildirilmesini istedi.

BELEDİYE GELİRLERİ ARTIRILDI

Meclis toplantısının 5. madesinde yer alan komisyonlardan gelen evraklar bölümünde, okul ve personel araçları ile mücavir alan sınırı içinde kalan köy minibüs ve otobüslerin 2007 yılı ücret tarifeleri yeniden belirlendi. Tarife ve Mesai Komisyonu'nun, Belediye Gelir Müdürlüğü'nün Belediye Gelirleri Kanunu'ndaki çeşitli vergi, resim, harç ve isteğe bağlı hizmetler karşılığında alınacak ücretlere dair raporun oylanması sırasında CHP Grubu itiraz etti. Yapılan ücretlendirmeden bilgi sahibi olmadıklarını belirten CHP'liler, kendi aralarında değerlendirme talebinde bulununca meclis toplantısına bir süre ara verildi. Daha sonra devam eden toplantıda ilgili maddenin oylamasına geçildi. Komisyon raporu, CHP Grububu'nun ret, AK Parti Grubu'nun kabul oyu kullanması sonucu oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre, 2006 yılında 120,00 YTL olan mezar yeri ücreti yine aynı kalırken, 15,00 ile 40,00 YTL arasında değişen mezar kazma, gasilhane (cenaze yıkama), günlük morg ücreti, mezar kazma-hasır-tahta-kefen-havlu takım hizmetlerinin bila ücret ile yani tamamen ücretsiz olarak verilmesi karara bağlandı. Kimsesiz ve fakir cenazelerinin belediye tarafnıdan defin edileceği, mezar yeri olarak 4 kişilikten (15 m2) fazla yer tahsis edilemeyeceği, bir kişilik mezar yerinin 4,5 m2, iki kişilik mezar yerinin 9 m2 olacağı bildirildi. Bundan başka, itfaiye müdürlüğünün yaptığı hizmetlere yüzde 30 civarında zam yapıldı. Normal baca temizliği 15,00 YTL.'den 20,00 YTL.'ye, kamu kurum ve kuruluşlarının (daire adedi kapsamına girmeyen yerler) 60,00 YTL'den 80,00 YTL.'ye çıkarıldı. Eğlence vergisi, işgal harcı da kanunun öngördüğü en düşük rakam üzerinden ücretlendirildi. Ayrıca, nikah salonunun hafta içi bir nikah için olan ücreti 65,00 YTL.'den 70,00 YTL.'ye, cumartesi-pazar günleri ise 135,00 YTL.'den 145,00 YTL.'ye çıkarılırken, nikah salonu dışında kıyılacak nikahlardan alınacak yol ücreti ise 220,00 YTL.'den 240,00 YTL'ye çıktı. Başkan Uğur, alınn kararların hayırlı olmasını diledi.

(YU-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title