Haberler

Balıkesir: Balıkçılar Balığa Hasret Kaldı

Marmara Denizi'nde Önemli Balık Merkezlerinden Olan Bandırma Balık Hali'ne Son Bir Haftada Çok Az Miktarda Balık Gelmesi, Geçimini Denizden Sağlayanları Düşündürüyor.

Marmara Denizi'nde önemli balık merkezlerinden olan Bandırma Balık Hali'ne son bir haftada çok az miktarda balık gelmesi, geçimini denizden sağlayanları düşündürüyor.

Balık av sezonunun açıldığı eylül ayından bu yana balık bereketinin yaşandığı Marmara Denizi'nden son bir haftada ava çıkan tekneler eli boş dönüyor. Bandırma Balık Hali'ne son günlerde kasalarca yavru çinekopun getirilerek satışa sunulması dikkat çekerken, balıktaki azalma nedeniyle yavru çinekopların ağlara takıldığı belirtiliyor. Marmara Denizi'ndeki yavru çinekopların gırgırlar tarafından büyümeden avlandığını ifade eden Bandırmalı balıkçı Hüseyin Derici, "Marmara Denizi'nde balık nesli azaldı. Denizdeki yavru çinekopları gırgırcılar balık büyümeden avladı. Gırgırcılık bitti, gırgır motorları bundan sonra Marmara Denizi'nde balık bulabilirse avlarlar. Denizlerde kaçak trol avı azaldı. Fakat bitmediği için balık nesli tehlikede. Sahil güvenlik gerekli önlemleri alıp kaçak trolcülerle mücadele ediyor ancak yine de geceleri kaçak trol yapanlara rastlanıyor. Bu trolcülük balıkların neslini hızla azaltıyor. Son bir haftadır da Bandırma Balık Hali'ne çok az miktarda balık geldi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title