Haberler

Balıkesir: Bakan Aksu'nun Balıkesir Ziyareti

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Asayiş ve Huzuru Sağlamaya Yönelik Güvenlik Politikalarında Sadece Suç ve Suçlu Olgusuna Değil, Kişi Hak ve Özgürlüklerine de Büyük Önem Verdiklerini Söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, asayiş ve huzuru sağlamaya yönelik güvenlik politikalarında sadece suç ve suçlu olgusuna değil, kişi hak ve özgürlüklerine de büyük önem verdiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2006-2007 eğitim-öğretim yılının açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Aksu, polise sahip çıktıklarını ifade etti. Aksu, "Bakanlık olarak emniyet teşkilatımızı her yönden çağın gerekleri doğrultusunda sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz. Asayiş ve huzuru sağlamaya yönelik güvenlik politikalarımızı sadece suç ve suçlu olgusuna değil, aynı zamanda kişisel hak ve özgürlükleri korumayı esas alan bir anlayışa göre oluşturmaya gayret ediyoruz. İnsanımıza daha huzurlu ve güvenli bir ortamın temini için bir dizi projeyi de uygulamaya koyduk 'Mobese, suç analiz merkezi, otomatik parmak izi teşhis sistemi, trafik bilgi sistemi projeleri' hepsini bir bir hayata geçirdik. Bunları ülke çapında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu projelerle polisimiz, gerekli teknik donanım ve kabiliyete sahip olarak suç ve suçlularla ilgili bilgilere anında ulaşabilmekte, böylece hizmetin süratli ve etkin bir şekilde vatandaşımızın ayağına katar götürülmesi temin edilmektedir. Polis sayımızı dünya standardına çıkarmak için polis meslek yüksek okulu sayısını 20'den 27'ye çıkardık. Tüm bu sağlanan gelişmeler sayesinde polis memuru ihtiyacı, 2006 yılı başından itibaren azalma sürecine girmiştir. Henüz tam olarak karşılandı diyemiyoruz. Eğitimin seviyesinin artırılması bakımından da, 2003 yılında Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokolle hala görevde olan lise muzunu polislerimizin açık öğretime devam etme imkanı verildi. Çıkardığımız bir yasa ile polislerimizin, çarşı ve mahalle bekçilerimizin aldıkları maaş ve emekli aylıklarında bütçe imkanı çerçevesinde önemli bir iyileştirme sağladık. Emniyet Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında toplam 36 ilde 5434 adet konutun emniyet teşkilatımıza tahsisini sağlayan protokolü imzaladık. Polislerimize kendi evinin sahibi olma imkanını getirdik. Polis, Bakım ve Yardım Sandığı kefaletiyle bir miktar ön ödemeden sonra aylık öder gibi ödemeler ile kendi evinin sahibi oluyor. Polisimizin ruhen ve bedenen daha iyi çalışmasını sağlayacak tesisleri de ihmal etmiyoruz. Ülkemizde yıllardır birikmiş sorunları çözmek, halkımızın ihtiyacı olan önemli yatırımları gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma içine girdik. Geçmiş hükümetlerin yıllardır cesaret edemediği konuları biz bir bir hayata geçirdik. Hizmet felsefemiz, insanımızın hakkı olan hizmetin ciddiyet ve hassasiyetle verilmesidir. Bunu lütuf değil, bir görev olarak telakki ediyoruz. Biz yönetim olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle büyük önem verdiğimiz önceliklerimiz arasında ilk sırada olan eğitim, sağlık, güvenlik ve duble yollar" diye konuştu.

Polis okulu öğrencilerine de seslenen Bakan Aksu, "Milletimizin ve devletimizin beklentilerini, emellerini, hayallerini boşa çıkarmayın. Sizler, demokrasi kültürünün gelişmesi, toplumsal ve evrensel barışın sağlanması için çaba göstermelisiniz. Sizlerin yetişmesi yalnızca buradaki öğretiminizle sınırlı kalmamalıdır. Üstün seviyede bilgi, beceri, deneyimle donanmış ve tüm kabiliyet ve kapasitesini vatan ve millet için seferber edecek inanç, ahlak ve fazilete sahip kişiler olarak sizlerden çok şey bekliyorum. Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarınızı en iyi biçimde yerine getireceğinize inanıyorum. Sizleri kucaklıyor, size güveniyorum, başarılar diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İçişleri Bakanı Aksu, törenin ardından birinci sınıflarda dönem birincisi olan öğrencileri kutlayıp ödüllerini verdi. Polis MYO Müdürü Ali Fuat Öztürk de, Bakan Aksu'ya ziyareti anısına bir plaket takdim etti.

"BELEDİYELER VE MAHALLİ İDARELER GELİR YASASI'NI MECLİS'E SEVK ETTİK"

İçişleri Bakanı Aksu, tam gün ayırdığı Balıkesir ziyaretine Marmara Adası ile başladı. Balıkesir il merkezinde Valilik'i ziyaret eden Aksu, Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan brifing aldı. Aksu, genel gündemle ilgili bazı açıklamalar almak isteyen gazetecilerin sorularını cevaplamadı. Bakan Aksu, soru kabul etmeyeceğini söyledi. Aksu, valilik ziyaretinde hükümet olarak köylere yönelik yeni projelerinin olduğunu, 2007 yılı sonuna kadar ülkede sağlıklı içme suyu olmayan ve ulaşılamayan köy bırakmayacaklarını söylediklerini ve bu hedefe doğru iyi bir şekilde ilerledikleri kaydetti. Belediyeyi ziyaretinde de Belediye Başkanı Sabri Uğur'dan brifing alan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Yerel yönetim reformunda temel ilke, mahalli müşterek hizmetleri vatandaşa en yakın yerel yönetim birimler tarafından götürülmesidir. Köy Yasası'nı meclise sevk edeceğiz. Kentsel dönüşüm, tarihi eserlerin korunması, korunarak, kullanarak yaşatılması için çok önemli bir yasa çıkardık. Köylerimize hizmetler, yeni getirdiğimiz Birlikler Yasası'na göre kendini yeniden dizayn eden Köylere Hizmet Götürme Birlikleri marifetiyle yapılmaktadır. Biz, belediyelerin almış olduğu bir takım harçları kaldırdık. Bunları mecliste çok detaylı olarak anlatıp, izah edeceğiz" dedi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Aksu, burada da partililere hitap ederek, hükümet olarak gerçekleştirdikleri hizmetleri tekrarladı. Bakan Aksu, "Yerel yönetimlerin heyecanla beklediği bir yasayı, Belediyeler ve Mahalli İdareler Gelir Yasası'nı Meclis'e sevk ettik. Yarın İçişleri Komisyonumuz'da görüşülecek, ardından Bütçe Plan Komisyonu, ardından genel kurulda görüşülecek. Köylerimizi yeniden dizayn edecek yasamızı da inşallah sunacağız. Hükümetimiz 2005 yılı sonuna doğru KÖYDES projesini çıkardı. 2007 yılı sonuna kadar ülkemizde sağlıklı içme suyu olmayan ve sağlıklı yolu olmayan köy kalmayacak dedik, böyle yola çıktık. Ek ödeneklerle 200 trilyon tahsis edilmişti. Şimdi ise tam 2 milyar YTL, yani 2 katrilyon lira ödenek ayrıldı. Hastanelerin bir çatı altında toplanması yıllardır konuşulurdu, ama bir türlü gerçekleştirilemezdi. Rahmetli Özal'ın da büyük hedefiydi bu. Şimdi tüm hastaneler Sağlık Bakanlığımızın bünyesinde toplandı. Yargıda, Türk Ceza Yasası değiştirildi. Yıllardır üzerinde çalışılır, hazırlıklar yapılırdı ama uygulama cesareti olmazdı. Çok önemli bir hizmet de İstinat Mahkemeleri. Böylece Yargıtay ile mahalli mahkemeler arasında bir kademe oluşturularak, yargının süratli çalışmasını sağlayacak. Kuruluş kanunu çıktı, hazırlıklar yapılıyor, kısa sürede istinat mahkemeleri faaliyete geçecektir. Sağlanan güven ve istikrar ortamı sayesinde bir erken seçim talebi olmadan meclisimiz 5. yasama yılına girdi ve inşallah bu yasama yılını da sağlıkla tamamlayıp normal zamanda seçimimizi de yapacağız. Ama, bunların sizler tarafından milletimize anlatılması lazım" ifadelerini kaydetti.

Bakan Aksu, programın sonunda Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi. İl Emniyet müdürü Celal Uzunkaya tarafından bir plaket takdim edilen Bakan Aksu, inceleme yaptığı tesisleri çok beğendiğini ifade etti. Aksu, son olarak İl Özel İdaresi'ne ait Fethiye Köyü'ndeki asfalt plentinin açılışını yaptıktan sonra akşam saatlerinde helikopter ile İstanbul'a hareket etti.

Bakan Aksu'nun Balıkesir'deki ziyaret ve incelemelerine Vali Selahattin Hatipoğlu, Milletvekilleri Turhan Çömez, İsmail Özgün, Ali Aydınlıoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu ile mülki erkan katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title