Haberler

Balıkesir: Atletizm Milli Takımları Balıkesir'de Kamp Yapıyor

Atletizm Federasyonu'na bağlı Maraton, Kros ve İşitme Engelliler Milli takımları Balıkesir'de kampa girdi.

Antrenörü Ramazan Mutlu'nun kontrolünde tek başına kamp yapan Milli atlet Halil Akkaş, en büyük hedefinin 2008 olimpiyatlarında bir ilki gerçekleştirip ülkesine madalya kazandırmak olduğunu söyledi.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde, sezon öncesi kampa giren takımlar, müsabakalara hazırlanıyor. Balıkesir kampında konuşan Milli atlet Halil Akkaş, en büyük hedefinin 2008 olimpiyatlarında bir ilki gerçekleştirip Türkiye'ye madalya kazandırmak olduğunu söyledi. Kamp çalışmalarının gayet iyi gittiğini belirten genç şampiyon, "Burada ortam çok güzel. Yeni sezonun ilk müsabakası öncesi son hazırlık kampım. Sezonu iyi bir şekilde açıp öyle devam etmek istiyorum. Mart ayında yapılacak Avrupa Salon Şampiyonasında ülkeme madalya kazandırmak istiyorum. Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Sezonun ilk yarışı 27 Aralık, sonra Avrupa Salon Şampiyonası var. Ardından Dünya Atletizm Şampiyonası ve Universiade'da madalya kazanmak istiyorum. En büyük hedefim ise 2008 olimpiyatlarında ülkeme bir ilki gerçekleştirip madalya kazandırmak" dedi.

Halil Akkaş, 27 Aralık tarihinde yapılan ve uluslararası bir organizasyon olan Büyük Atatürk Koşusu'nda da eski milli atlet Mehmet Yurdadödün'ün rekorunu ele geçirmek istediğini kaydetti. Halil Akkaş, "27 Aralık'taki hedefim, bu yarışı son 2 yıldır üst üste kazanıyorum, üçüncü defa kazanmak için piste çıkacağım. Eski federasyon başkanlarımızdan Mehmet Yurdadön üst üste 7 kere kazanmıştı, ben bu rekoru 8 kere üst üste kazanıp elime geçirmek istiyorum. Bunu başaracak gücüm ve isteğim var" diye konuştu.

Öte yandan, İşitme Engelliler Atletizm Federasyonu'na bağlı milli takımı da Balıkesir'de maraton ve krosçularla aynı anda kampa girdi. Milli takım antrenörü İbrahim Urgancı, tek hedeflerinin Temmuz ayında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası olduğunu bildirdi. Balıkesir'deki kamptan memnun olduklarını vurgulayan Urgancı, "Balıkesir'deki kampa 10 sporcumuz iştirak etti. 2007 yılında yapılacak Avrupa Atletizm şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ilk hazırlıklarımıza burada başladık. Balıkesir'in gerek tesis, gerekse çalışma ortamı olarak uygun bir il olması sebebiyle Milli takım kamplarımızı burada sürdürmek istiyorum. Buradaki kampa katılan sporcularımız içinde daha önceki müsabakalarda olimpiyat şampiyonu olan Uğur Küçük var (800 metre), 5 bin - 10 bin metre Avrupa Gençler Şampiyonu Hasan Şeker, 3 adımda Avrupa üçüncüsü olan İbrahim Taşar var ve gülle de olimpiyat altıncısı Mahmut kardeşimiz var. Bu ve bunun gibi sporcularımızla Avrupa Şampiyonası'nda da madalyalar kazanıp, başarımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu bir ekip işidir. Federasyon, Gençlik Spor ve teknik ekip olarak katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce İspanya'da yapılması planlanan Avrupa şampiyonasının, 4-14 Temmuz 2007 tarihlerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Milli takım ve sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını, onların her ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, kamp için Balıkesir'in tercih edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Oğuz Kaynak, "İlimizdeki kampta 3 farklı Milli takım var. Atletizmde maraton, kros ve işitme engelliler Milli takımı burada. Federasyonların Balıkesir tercihi bizi memnun ediyor. Sporcuların her türlü ihtiyacının karşılanması konusunda çaba sarf ediyoruz. Halil Akkaş, Avrupa dördüncüsü sporcumuz. Burada gayet iyi, formu yerinde, çıtayı yükseltmek istediğini söylüyor. Bu sporcularımızı üst düzeyde memnun edebilmek bizim birinci görevimiz. Çünkü bu kardeşlerimiz bizim Milli gururumuzdur. Bize verilen talimatlar doğrultusunda tüm gücümüzü seferber ediyoruz. Takımlar, sporcular kamptan son derece memnunlar, inşallah alınacak sonuçlarla bu sevincimiz daha da katlanacaktır" diyerek memnuniyeti ifade etti.

Çalışmalarını sporcu eğitim merkezi ve stadyumda yapan Milli takımların kampından Balıkesirli ünlü maratoncu eski Milli atlet İsmail Akçay'ın sorumlu olduğu açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title