Haberler

Balıkesir 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Balıkesir'de ilk defa 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı. Bu yıl birincisi düzenlenen fuarın açılışını yapan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir'in mevcut potansiyeli ile birlikte aynı zamanda bir fuarlar, fuarcılık şehri olacağını, önümüzdeki süreçte çok hızlı bir değişimin ve gelişimin yaşanacağı bir şehir olduğunu söyledi.

Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde düzenlenen 1. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılış töreninde konuşan Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir'de ilk defa düzenlenen bir etkinlikle kamuoyunun karşısınra çıktıklarını söyledi. Nazım Balcı, "Bu çalışma ile bizler tabi Sayın Valimizin öncülüğünde onların kararıyla birlikte ilimizde böyle bir fuar çalışması yapmayı hedefledik. Bu fuar çalışmasının içerisinde; Belediye Başkanlığımız, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Rektörlüğümüz ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'mızın önemli katkıları oldu, teşekkür ediyoruz. Bu fuar çalışmasıyla 1 iş günü de olsa 47 firmayı bir araya topladık. İş arayan vatandaşlarımızı 47 firmayı tek tek dolaşmaktansa bu firmalarla bir araya gelmelerini sağladık. Balıkesir'in önemli firmaları burada stant açtı. Tüm vatandaşlarımızı fuarımıza bekliyoruz. Bu fuarın inşallah 10.'sunu, 15.'sini Balıkesir görür. Fuar çalışmamızın tüm Balıkesir'imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

törende konuşan BAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bedri Yüksel de böyle birg ünde birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Fuarın üniversite ve üniversitede öğrenim gören öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Bedri Yüksel, "Bu fuar üniversitemiz öğrencilerinin üçte ikisini doğrudan ilgilendiriyor. Eğitim öğretim dönemi olarak da bu fuar süre olarak denk geldi. Öğrencilerimizin staj ve iş bulma arama aşamaları. Biz bu tip aktiviteleri zaten üniversitemiz bünyesinde düzenliyoruz. Ancak böyle kapsamlı bir toplantı ilk defa gerçekleşiyor. Buradan iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimizin bire bir firmalarla yüz yüze gelerek aracısız konuşmalarına imkan verildiği için teşekkür ediyorum" dedi.

BALIKESİR FUARLAR ŞEHRİ OLACAK

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir'in bir tarım şehri, bir sanayi şehri, hayvancılık şehri, turizm şehri ile birlikte artık fuarlar, fuarcılık şehri olarak da anılması gerektiğini söyledi. Törende konuşan Vali Ahmet Turhan, "Bu fuar, Türkiye'de ender olup İlimizde de ilk defa yapılması bizler açısından gerçekten çok önemli bir olgu. Yıllarca hep yerel dinamiklerin işbirliği içerisinde olmasından bahsediyorduk. Bu güzel bir işbirliği, inşallah bu çalışmalar devam edecek. Fuarcılık dünyada ciddi bir sektör. Dünya ticaretini yönlendiren unsurlardan biri. Bu hususta biz Balıkesir olarak biraz zayıf kalmışız; Önümüzdeki süreçte biz Balıkesir'in ismi anıldığında tabiki hayvancılık şehri, tarım şehri, sanayi şehri, bir turizm şehri olmasının yanında bir fuarlar, fuarcılık şehri de dedirtmemiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte valiliğimiz yerel yönetimler diğer sivil toplum örgütlerimizle Balıkesir'e yakışır uluslararası fuarların yapılabileceği bir fuar alanı çalışması yapıyoruz. Bu öncelikli çalışmalarımız arasında. Bunun yanında Balıkesir yıllarca bakir kalmış ama önümüzdeki süreçte çok hızlı değişim ve gelişimin olacağı bir şehir. Özellikle Marmara, İstanbul, İzmit gibi sanayi şehirleri çevre düzen planlarıyla beraber sanayinin Güney Marmara'ya kayması söz konusu. Bu kapsamda da Bandırma, Biga ve Balıkesir bundan ciddi şekilde nasibini alacak. Bu doğrultuda kalifiye eleman bulmakta şu anda bile zaman zaman işadamlarımız sıkıntı çekiyor. Bu kapsamda özellikle meslek liselerimizin sayını artırma ve ihtiyaç olan alanlarda bölüm açma çalışmasına başladık. Mesela önümüzdeki sene rüzgar enerjisine yönelik meslek lisemizde bölümümüz olacak. Bir de İşkur'un değerli çalışmaları arasında özellikle kalifiye eleman yetiştirme konusunda işbirliği yapıyor, bunun sonuçları önümüzdeki süreçte çok güzel şekilde görülecek. Ben bu güzel çalışmayı yapan İşkur müdürümüzü ve ekibine, katkı sağlayan kurumlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılış kurdelesi kesildikten sonra salonda içindeki 47 firmanın standını tek tek dolaşan Vali Ahmet Turhan, bilgiler aldı. Bu arada özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarda gençler firmaların stantlarında cv formlarını doldurup iş müracaatında bulundu. Firma temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı bulan öğrenciler fuarı hazırlayanlara teşekkür etti. Aynı şekilde fuara katılan firmalar da kalifiye eleman ihtiyaçlarını giderme noktasında fuarın son derece yararlı olacağına inandıklarını belirterek bayta Valilik olmak üzere İşkur ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Fuar açılış törenine Vali Ahmet Turhan ile birlikte Balıkesir Belediye Başkan Vekili Ali Öztozlu, Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, İşkur İl Müdür Nazım Balcı, BAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bedri Yüksel, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuar açılış etkinliğinin öğleden sonraki bölümünde ise ünlü tiyatrocular Süheyl ve Behzat Uygur kardeşle nikah salonunda düzenlenen söyleşi de fuara katılan üniversite öğrencileri ile sohbet etti. Uygur kardeşlerin söyleşi programının renk kattığı 1. balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının yarınki bölümünde ise kişisel gelişim eğitimi ile panel düzenlenecek.

(YU)

15.05.2013 20: 36: 06

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Marmara Balcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title