Haberler

Balıkçıların Küresel Isınma Korkusu

Ordu'nun Fatsa İlçesine Bağlı Yalıköy'de Bir Ay Sonra Başlayacak Avlanma Sezonuna Hazırlanan Balıkçılar, Yeni Sezondaki En Büyük Korkularının Küresel Isınma Nedeniyle Balığın Az Çıkması Olduğunu Söyledi.

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy'de bir ay sonra başlayacak avlanma sezonuna hazırlanan balıkçılar, yeni sezondaki en büyük korkularının küresel ısınma nedeniyle balığın az çıkması olduğunu söyledi.

İki balıkçı teknesinde 98 işçi çalıştırdığını belirten Mollaoğlu Balıkçılık'ın sahibi Mustafa Mollaoğlu, dededen kalma mesleği devam ettirdiklerini belirterek, "Teknelerimize şu anda yaz bakımı yapıyoruz. 1 Eylül'de denize açıldıktan sonra 8 ay denizde kalacağız. Hopa'dan Kıbrıs'a, Rusya'dan Akdeniz'e kadar balık avlayacağız. Bu sene bizi küresel ısınma düşündürüyor. Beldemizin ekonomisi balıkçılığa bağlı, 100 tane işçinin ailesi geçimini balıkçılıktan sağlıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a minnettar olduklarını söyleyen Mollaoğlu, "Bize ucuz mazot imkanı verdi. Şimdi çok rahat denizde dolaşıyoruz. Bu hükümetten önce balıkçılar kaçak mazot alıyordu. Kaçak mazotun yarısı suydu. Kiminin gemisi denizde kalıyordu, kiminin motoru çalışmıyordu. Çok şükür şimdi mazotu hem ucuz alıyoruz hem de adam gibi balık tutuyoruz. Başbakanımız tam bir dünya lideri. Balıkçılar olarak ona çok şey borçluyuz" diye konuştu.

Hükümetten balıkçılık konusunda daha güzel teşvikler beklediklerini ifade eden Mollaoğlu, şöyle devam etti:

"Örneğin balıkçılar olarak şoklu soğuk hava depoları yapmak istiyoruz. Balık sezonunda, balığın bol olduğu dönemde ürün çok ucuza gidiyor. Alın terimizin karşılığını alamıyoruz. Ama bizim şoklu soğuk hava depolarımız olsa ve biz bu balığı saklayabilsek yakalayamadığımız dönemlerde sıkıntı çekmeyiz."

(MY-AG-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title