Haberler

Balıkçılar Sındırgı'da Buluştu

Güncelleme:

4-5 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmaya 70'e yakın yarışmacı katıldı.

Çadırlar Kuruldu, Kamp Ateşi Yakıldı

20 km uzunluğunda ve iki ayrı termal su ile beslenen Çaygören barajında gerçekleştirilen yarışmanın ilk gününde yarışmacılar baraj kıyısında kamp kurdu. Kamp ateşinin yakılması ile başlayan etkinlikler 07.00'de kuraların çekilmesi ile devam etti. Yarışmacılar sabaha kadar kamp ateşi etrafından sohbet etti. Kamp ateşinde pişen yemekler damaklarda ayrı bir lezzet bıraktı. Kuralarını çeken yarışmacılar önceden belirlenen numaralı peronlara giderek olta attı.

AİLECE HAFTA SONLARINI ÇAYGÖREN BARAJINDA GEÇİRDİLER

07.00 – 19.00 saatleri arasında nasiplerini bekleyen balıkçılar bir taraftan balık tutmak için mücadele etti bir taraftan da eşsiz doğanın keyfini çıkardı. Kimi yarışmacılar tek gelirken kimileri de yarışmaya ailece katıldı. Çocuklar ve bayanlar da ailece balık tutma keyfini yaşadı. Balık tutan da oldu, tutamayan da… Ancak son dakikaya kadar kimse umudunu kaybetmedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da yarışmacılarla beraber kamp kurarak onlara eşlik etti. Başkan Yavaş da hafta sonunu kamp ve yarışma alanında gerçekleştirdi.1.si gerçekleştirilen Şehit İlker Karaaslan Balık Tutma Yarışmasında UMKE ve Büyükşehir ekipleri de sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldı. Sağlık personeli, görev şehidi İlker Karaaslan'ın ailesi de yarışma alanından ayrılmadı.

12 saat süren yarışmanın ardından oltalar sudan çekildi ve "En Büyük Sazan Balığını Tutan " ile " En Çok Sazan Balığını Tutan " kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.En büyük sazan balığını tutan yarışmacı 2.440 gr'lık sazan ile Hasan Gökçe birinci oldu.

40 gr farkla birinci olan Gökçe " Önemli olan bu ortamda bulunmak. İlker abimde balık tutmayı çok severdi. Bizler de bugünün anısına bu kupayı onun için aldık. Hatta şöyle bir şey oldu. İlker abimizin eşi yanımıza geldi. Rastgele dediği anda ziller çaldı. Bu da onun nasibiymiş. Emeği geçen herkese başta belediye başkanımız Ekrem Yavaş ve Avcılar Kulübümüze teşekkür ediyorum." Dedi.

Dereceye girenlere ödüllerini veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş " Sındırgı doğal şehir dedik. Doğanın da sahibi var. Bu eşsiz doğayı bozmadan çeşitli etkinliklerle süsleyerek herkese tanıtmayı hedefliyoruz. Birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Avcılar Kulübümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz birinci balık yarışması da renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Önemli olan doğanın içinde birlikteliği samimiyeti arttırmak. Türkiye' de insanlara Çaygören barajı kenarında deniz balıkçılığı gibi bir etkinliğinde yapılabildiğini göstermekti. Ki sadece Sındırgı'dan değil çevre il ve ilçelerden de katılım sağlandı. Bu etkinliğe İlker kardeşimizin ismini verdik. O da tam bir balık aşığıydı. Nur içinde yatsın. Bizler de yarışmacıları yalnız bırakmadık. Bu eşsiz doğada kurulan kampta sabahladık. Hoş sohbetlere imza attık. Böyle ortamlar insanlar arasında diyalogları da güçlendiriyor. Birliği, beraberliği arttırıyor. Bu şehir hepimizin Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler her zaman bu tür etkinliklerin yanındayız. İnşallah bu organizasyonu da geleneksel hale getireceğiz. " dedi.

Baraj kenarında ödül töreni öncesin Diriliş Atlı Cirit Spor Kulübü üyeleri atlarla gösteri yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne? 31 Mart 2024 yerel seçimleri iptal edilirse ne olacak? Bir sonraki yerel seçim ne zaman olacak? Selim Arslangiray kimdir? Zafer Partisi Eskişehir- Seyitgazi Belediye Başkan adayı Selim Arslangiray kaç yaşında, nereli? 28 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi?
title