Haberler

Balıkçılar, İzinsiz Ticari Avcılık Yapanlardan Dertli

Olta veya küçük teknelerle birçok kişinin "amatör" adı altında ticari avcılık yaparak deniz ürünlerine zarar verdiği öne sürüldü SÜR KOOP Merkez Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Özkaya: "Eline bir olta, altına bir tekne alan 'amatörüm' diyerek ticari avcılık yapıyor.

MUSTAFA ÇİFTÇİ - ALİ BALLI - Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) Merkez Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, kaçak avcılığa tepki gösterdi.

Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde bin 500'e yakın tekne reisi ve 40 bine yakın tayfanın halka balık yedirmek için denizlerde gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Aşırı avcılık, deniz kirliliği, kaçak ve kayıt dışı avcılık nedenleriyle balık stoklarında azalma görüldüğünü dile getiren Özkaya, "Eline bir olta, altına bir tekne alan 'amatörüm' diyerek ticari avcılık yapıyor. Ticari avcılık yapanlar da zaman zaman kurallara uymuyor. Kurallara uymazsak bindiğimiz dalı kesmiş oluruz" dedi.

Her zaman sürdürülebilirliği sağlamak için çalışılması gerektiğini söylediklerini dile getiren Özkaya, "Denizde kurallara göre avlanmak, uymayanları cezalandırmak için şikayet etmek gerekiyor. Kaçak avcılığa tepkimiz var. Doğru şekilde, kurallara göre avcılık yapana sözümüz yok. İşini doğru yapan balıkçıya kimse bir şey yapmaz" diye konuştu.

Özkaya, zorlu şartlarda çalışmalarına rağmen balıkçının balığı reel değerinden satamadığını savunarak, balıkçıların borç yükünün her geçen gün arttığını, bu nedenle neredeyse teknelerinde emanetçi durumuna düştüklerini kaydetti.

Balıkçılık faaliyetlerinin devamlılığının, ekosistemin sürdürülebilir şekilde kullanımına bağlı olduğuna işaret eden Özkaya, balıkçıların sorunlarının başında balığı hak ettiği değerden satamamasının geldiğini söyledi.

"Arz ve talep dengesi yeterince sağlanamıyor"

Bunun yanı sıra deniz kirliliği ve arz talep dengesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Özkaya, şöyle konuştu:

"Maalesef arz ve talep dengesi yeterince sağlanamıyor. Bazen bir anda çok balık avlanıp piyasaya sürülüyor. Bu de fiyatın düşmesine neden oluyor. Neredeyse avladığımız balıktan zarar etme noktasına geldik. Arz talebi dengeleyebilir ve halkın yiyebileceği kadar balığı piyasaya sürebilirsek, bu işten daha iyi para kazanabiliriz." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Özkaya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title