Haberler

" Balık İstifi" Gözaltına Alınan Yabancı Uyruklu Kadınlardan 45'i Daha Sınır Dışı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nce Bar Ve Gece Kulüplerinde İzinsiz Çalıştırıldıkları Gerekçesiyle Gözaltına Alındıktan Sonra, Nezarethanede Topluca Yatırılan 89 Yabancı Uyruklu Kadından 45'i Daha Sınır Dışı Edilmek Üzere Sabah Saatlerinde Otobüsle İstanbul'a Gönderildi. Yabancı Uyrukl...

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi`nce bar ve gece kulüplerinde izinsiz çalıştırıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra, nezarethanede topluca yatırılan 89 yabancı uyruklu kadından 45`i daha sınır dışı edilmek üzere sabah saatlerinde otobüsle İstanbul`a gönderildi. Yabancı uyrukla kadınlarının serbest bırakılması için İdare Mahkemesi`ne yapılan başvuru da reddedildi.

Geçen cuma İzmir Valiliği`nin emriyle Basmane semtindeki eğlence yerlerinde denetimlerde bulunan Yabancılar Şubesi`ne bağlı ekipler, çalışma izinleri olmadığı halde çalıştırıldıkları belirlenen kadınları gözaltına almıştı. Yaşları 17 ile 25 arasında değişen Belarus, Rusya ve Ukranya uyruklu kadınlar, Emniyet Müdürlüğü`nün altında bulunan nezharathaneye konulmuşlardı. Boyutları küçük olan nezarethalede kalmaya zorlanan, yemek ve tuvalet ihtiyaçlarını giderememekten şikayet eden yabancı uyruklu kadından 19`u dün sınır dışı edilmişti.

Avukatlarının girişimlerine rağmen idari işlemlere devam eden polis, 45 yabancı uyruklu kadını da bugün saat 06.00 sıralarında sınır dışı etmek üzere otobüsle İstanbul`a gönderdi. Yabancı uyruklu kadınların buradan da uçaklarla ülkelerine gönderilecekleri bildirildi. Nezarethanede kalan kadınlarla ilgili sınır dışı işlemlerinin ise devam ettiği açıklandı.

Gözaltıların yasalara aykırı olduğunu iddia eden avukatlar Yalçın Yılmaz ve Ozan Yıldız`ın, kadınların serbest bırakılması için idare mahkemesine yaptıkları müracatın da reddedildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title