Haberler

Balık Ekmekli 19 Mayıs Kutlamasına Esnaf Tepkisi

Foça'da19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlara balık ekmek dağıtıldı.

Foça'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlara balık ekmek dağıtıldı. Ücretsiz balık ekmek dağıtımını gören vatandaşlar, balık ekmek alabilmek için ızgaraların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kasalar dolusu uskumru balığı kurulan dev mangallarda pişirilerek izdihama yol açılmadan, binlerce kişiye ücretsiz olarak ikram edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi tarafından düzenlenen program çerçevesinde balık ekmeğin dağıtıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken ilçe merkezinde faaliyet gösteren

balık lokantası işletmecileri ücretsiz dağıtıma tepki gösterdi. Uzun yıllardır Foça'da balık lokantası işletmeciliği yaptığını belirten Taner Acar, "Astronomik rakamlarda kira ödüyoruz. Hafta içi siftah yapmadan dükkan kapattığımız oluyor. Bu nedenle hafta sonlarını iple çekiyoruz. Ancak ilçemizde hafta sonlarında gıda kermesleri, hayır lokmaları ve bedava balık ekmek dağıtımı gibi etkinlikler bizleri zor durumda bırakıyor. Yardım için kermese, hayır için lokma dökümüne ve ikram için balık ekmek dağıtılmasına karşı değiliz. Ama bizlerde çok zor durumda kalıyoruz. Zira milli bayramda ithal balık dağıtılıyor" dedi.

(HE- AH-

20.05.2012 16: 00: 44

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title