Haberler

Bali Müzayede'nin 292 Eseri, Yeni Sahiplerini Buldu

Değeri milyonları bulan özel koleksiyonlardan çıkma 292 eser, Bali Müzayede'nin açık artırmasıyla sahiplerini buldu.

Değeri milyonları bulan özel koleksiyonlardan çıkma 292 eser, Bali Müzayede'nin açık artırmasıyla sahiplerini buldu.

Bali Müzayede'den yapılan açıklamaya göre, Grand Hyatt İstanbul'un Balo Salonu'nda düzenlenen müzayedede klasik, çağdaş ve modern resimler ile hat sanatı eserleri satışa sunuldu. Klasik resimlerde Diyarbakırlı Tahsin'in "Mehtap'ta Yelkenli" isimli eseri 55 bin, Hikmet Onat'ın "Halimpaşa Korusu'ndan" eseri 100 bin, Leonardo de Mango'nun "Kahvehane"si 135 bin, Fabio Fabbi'nin "Rakkase"leri ise 110 bin liradan satıldı.

19. yüzyıl İtalyan sanatçısı Fausto Zonaro'nun "İstanbul Boğazı" konulu eseri de 240 bin liradan çıktığı artırmada, 310 bin liradan alıcı buldu.

Müzayedenin çağdaş ve modern resimleri arasında, Burhan Doğançay'ın "Mystery Woman" adlı tablosu 220 bin, Mübin Orhon'un "Soyut Kompozisyon"larından biri 280 bin, Ömer Uluç'un Paris döneminde yaptığı çalışması 320 bin, Hale Asaf'ın "Şömine Başında" adlı eseri de 200 bin liradan satıldı. Canan Tolon'dan bir başyapıt da 600 bin liradan alıcı buldu.

Hat sanatı eserlerinden ise Galatalı Ahmet Naili Efendi'nin Hicri 1212 yılında yazımını bitirdiği "Delail-i Hayrat – Hizbül Azam Ketebeli" 260 bin, Yahya Hilmi Efendi'nin "Cüz, Hilye-i Şerif ve Kıtası"ndan oluşan eserleri 170- 210 bin, Sultan I. Abdülhamid'in fermanı 140 bin, Sultan II. Mahmut'un fermanı 45 bin, Sultan Abdülmecit'in Zerendud Levhası da 45 bin liradan yeni sahiplerinin oldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Mango Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title