Haberler

Balçovalı Kadınlar Caddelere Sığmadı

Balçova’da CHP’nin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğinde tavasını, tenceresini, ayakkabı kutusunu alan kadınlar sokaklara çıktı.

Balçova'da CHP'nin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğinde tavasını, tenceresini, ayakkabı kutusunu alan kadınlar sokaklara çıktı. Sloganlar atarak yürüyen kadınlar, eşitsizliklere ve kadınlara uygulanan baskılara isyan etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü'nün düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü renkli görüntülere sahne oldu. Evlerinden tavalarını, tencerelerini alarak sokağa çıkan kadınlar, ayakkabı kutularını da dolar şeklindeki peçeteler ile doldurdu. Sakarya ve Ata Caddeleri'nde sloganlar atarak yürüyen Balçovalı Kadınlar çevredeki vatandaşlar tarafından da desteklendi.

Seçim bürosu önünde kadınları karşılayarak haklarını aradıkları için kendilerine teşekkür eden BalçovaBelediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya "Son yıllarda kadınlar üzerindeki baskılar ve Cumhuriyet'in onlara verdiği kazanımlar üzerinde yoğun bir baskı var. Bu baskıları yerle bir edecek olan sizlersiniz. Kadın isteyince tüm zorlukları aşar" diye konuştu. Etkinliğin sonunda kadınlar davullar çalarak, halay çekerek eğlendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title