Haberler

Balçova'dan Belediye İşçilerine Zam

Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube arasında sürdürülen Toplu İş Görüşmeleri’nde anlaşmaya varıldı.

Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube arasında sürdürülen Toplu İş Görüşmeleri'nde anlaşmaya varıldı. Anlaşma ile Balçova Belediyesi personeli ücretlerine ortalama % 17 zam yapıldı.

Balçova Belediyesi'nde görev yapan sendikalı işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Şahin Kaya arasında imzalandı. 2014-2016 yıllarını kapsayan sendika sözleşmesi ile Balçova Belediyesi'nde görev yapan 160 işçinin ücretlerine ortalama % 17 zam yapıldı. İşçiler maaş zammının yanı sıra 2 sendika ikramiyesi, Dini bayramlarda, yılbaşında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ve 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 664 TL değerinde erzak parası alacak.

İmza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şahin Kaya sendika olarak toplu sözleşmenin imzalanması sürecinde çok çalıştıklarını ifade ederek "Biz, belediye yönetimi ile masa başında karşılıklı oturarak sorunlarımızı çözdük. İşçi arkadaşlarımız için kurumun verebileceği en yüksek oranlara imza attık" diye konuştu. Hayatının her döneminde emeğin hakkının kutsal olduğuna inandığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise "Göreve geldiğim günden bugüne kadar da aynı prensip ile hareket ettim. Ben Balçova Halkı'na tek başıma hizmet etmiyorum. Bu hizmetleri gerçekleştirirken işçi arkadaşlarım benim en önemli yol arkadaşlarım. Onların en iyi şartlarda çalışması için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Onlarda Balçova Halkı'na layıkıyla hizmet veriyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Çalkaya Şahin Kaya Balçova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title