Haberler

Balçova'da 100 Bin Kişiye Tiyatro Zevki

On yılda sahnelediği oyunlarla 100 bin izleyicinin karşısına çıkan Balçova Gençlik Tiyatrosu son oyunları Kokpitistan’da izleyiciler kırıp geçirdi.

On yılda sahnelediği oyunlarla 100 bin izleyicinin karşısına çıkan Balçova Gençlik Tiyatrosu son oyunları Kokpitistan'da izleyiciler kırıp geçirdi.

Tiyatro Dünya genelinde sinema ve televizyon karşısında ayakta durma çabası verirken Balçova Belediyesi bünyesinde hizmet veren Balçova Gençlik tiyatrosu On yılda yüzlerce tiyatrocu yetiştirdi. Adeta bir okul görevi üstlenen Gençlik tiyatrosu bu süre zarfından sahnelediği 200 farklı oyunla 100 bin kişiye de ulaşarak kırılması güç bir rekora imza attı. Senaristliğini ve yönetmenliğini Necdet Erdeniz'in yaptığı Kokpitistan isimli son oyunları ile tekrar izleyici karşısına çıkan Balçova Gençlik tiyatrosu izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı. Bir hava korsanının kaçırdığı uçakta yeni bir ülke kurularak bağımsızlık ilan edilmesini ülkemizdeki güncel olaylar ile bütünleştiren Kokpitistan'ın izleyicileri arasında Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da vardı.

Oyunun sonunda ekibi tebrik ederek çiçek veren Başkan Mehmet Ali Çalkaya, sanatın her dalında özellikle gençlere imkan tanıdıklarını ifade ederek "Ne yazık ki ülkemizde tiyatro gibi sanat dalları köreltilmek isteniyor. Ancak toplumun içindeki sanat sevgisini tamamen yok etmeleri mümkün değil. Yıllar önce küçük bir ekiple bu işe başlayan arkadaşlarımız yıllar içinde yeni oyuncular yetiştirdi, yeni oyunlar sahnelendi. İlk başlarda tiyatroya fazla ilgi yoktu. Ama şimdi aileler 4 yaşındaki çocuklarının ellerinden tutarak tiyatroya getiriyorlar. Sanatla uğraşan tüm arkadaşlarımı ve sanatın değerini bilen Balçovalıları kutluyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Çalkaya Balçova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title