Haberler

Balcıoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz Cuma Günü, İstanbul'daki Evinde Kalp Yetmezliği Sonucu Hayata Veda Eden Karikatürist Semih Balcıoğlu (78), Sabah Gazetesi Önünde Düzenlenen Törenin Ardından Zincirlikuyu Mazarlığı'nda Toprağa Verildi.

Geçtiğimiz Cuma günü, İstanbul’daki evinde kalp yetmezliği sonucu hayata veda eden karikatürist Semih Balcıoğlu (78), medya ve sanat dünyasından birçok ismin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Balcıoğlu için ilk tören, Sabah Gazetesi önünde düzenlendi. Törene Balcıoğlu'nun eşi Emel ve kızı Ömür Balcıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Balcıoğlu’nun kırmızı karanfillerle süslenen naaşı önünde yaptığı konuşmada, “Tek bir satırla, tek bir çiziyle bizim sayfalar dolusunda anlatamadığımızı anlatan büyük bir ustaydı Semih Ağabey... Her zaman yaptıklarını sevgiyle, beğeniyle, takdirle, hatta biraz da hasetle izledim. Çünkü müthiş bir ufku, sezgisi ve bizim göremediklerimizi gören çok farklı bir gözü vardı” diye konuştu.

Altaylı’nın ardından söz alan Şair Ülkü Tamer de, Balcıoğlu’nun Türkiye’nin en önemli aydın ve sanatçılarından biri olduğunu kaydederek, Balcıoğlu’nun yaratıcılığının ardında tüm sanat dallarına duyduğu ilginin olduğunu vurguladı. Tamer, Balcıoğlu'nun üstün bir sanatçı olarak onurla bu dünyadan ayrıldığını dile getirdi.

Balcıoğlu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı olduğu Karikatürcüler Derneği’nin yöneticilerinden Bülent Okutan ise “Balcıoğlu, bir İstanbul beyefendisi olduğu kadar çizgi ve mizahın da beyefendisiydi” dedi.

Törenin ardından Balcıoğlu’nun cenazesi Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, aralarında Balcıoğlu'nun eşi Emel Balcıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı, sanatçılar Rutkay Aziz ve Hadi Çaman’ın bulunduğu çok sayıda gazeteci, sanatçı ve sevenleri katıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title